17 ДУШИ В ОБЩИНА СЛИВЕН СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ С COVID-19 ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА
03.08.2020 1291 Прегледи

17 ДУШИ В ОБЩИНА СЛИВЕН СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ С COVID-19 ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

17 души в Община Сливен са диагностицирани с COVID-19 за седмицата от 27 юли до 2 август, включително. От тях двама са от населените места. За този период са излекувани 12 души, трима от тях са от селата. Няма починали пациенти с коронавирус на територията на общината през изминалата седмица. Общо активните случаи са 29, като 4 са от други населени места.
За сравнение за периода от 20 до 26 юли общо новите случаи бяха 9. 8 от тях бяха от града, един – от друго населено място. Излекуваните бяха 22-ма души – 14 от Сливен, 8 от населените места. И през този период нямаше починали, заразени с коронавирус.

От началото на епидемията в общината са диагностицирани 257 души. Общият брой на излекуваните е 209, починалите са 19. Общо активните случаи към момента са 29. От тях хоспитализирани са 19 души.
Към този момент в болниците на територията на общината няма недостиг на легла, предназначени за лечение на коронавирус.

Ръководството на община Сливен напомня, че рискът от заразяване е много голям. Необходимо е да се спазват противоепидемичните мерки – физическа дистанция, носене на маски в закрити помещения, често миене на ръцете и дезинфекция.

Предишна МОМЧЕ ОТ СТАРО СЕЛО СЕ УДАВИ НА МОРЕТО
Следваща АРЕСТ ЗА ПЛАЩАНЕ С ФАЛШИВА ПЕТДЕСЕТОЛЕВКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

19-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ Е В КОМА СЛЕД ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ

19-годишен младеж е настанен в Отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той е получил тежка черепно-мозъчна травма при пътен инцидент. Пациентът е в кома, с опасност за живота.

Новини Сливен

ВОДАЧ НА МЕРЦЕДЕС Е ХВАНАТ ДА ШОФИРА СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

34-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена от екип на РУ-Нова Загора при операция по установяване на водачи, употребили

Новини Сливен

МАРИНЧО ХРИСТОВ ОСТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ

Маринчо Христов остава областен управител и няма да бъде общински съветник. Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Сливен беше и водач на листата на коалицията за общински съветници. „Подадох искане