17 ДЕЛЕГАТИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН УЧАСТВАХА В ПЪРВОТО ОНЛАЙН НАЦИОНАЛНО СЪБРАНИЕ НА ПП ГЕРБ
май 11, 2021 329 Прегледи

17 ДЕЛЕГАТИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН УЧАСТВАХА В ПЪРВОТО ОНЛАЙН НАЦИОНАЛНО СЪБРАНИЕ НА ПП ГЕРБ

17 делегати от област Сливен участваха в първото онлайн национално събрание на ПП ГЕРБ. Делегатите са членове на партията и са представители на общинските организации в областта.

От 1 163 делегата, имащи право да присъстват, в националното събрание се включиха 1041 делегата от цялата страна.

По предложение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов делегатите на Националното събрание избраха за заместник-председатели на партията Томислав Дончев и Даниел Митов.

„Със сигурност има още много достойни хора, но с този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център-дясно като евроатлантическа партия. Една демократична Европа работи на този принцип – на големите политически семейства – ЕНП, социалдемократи, либерали. С това предложение искам да дам много ясен знак накъде върви ГЕРБ и на кои хора искаме да приличаме“, заяви Бойко Борисов.

След гласуваните днес промени в Устава, Изпълнителната комисия на партията се увеличава от 11 на 15 членове, както и възможност за провеждане на заседанията на националните и териториалните органи чрез интернет връзка.Членове на новата Изпълнителна комисия по право са председателят на партията и двамата заместник-председатели. Избрани бяха Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов. В Комисията остават Цвета Караянчева, Даниела Дариткова, Живко Тодоров и Тодор Тодоров.Изпълнителната комисия е един от най-важните органи на ГЕРБ и отговаря за партийната дейност структурите в цялата страна.

По време на Националното събрание на ГЕРБ, делегатите гласуваха Михаела Крумова, Александър Иванов, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков, Галя Желязкова, Полин Гълъбова за членове на Контролната комисия.

“Предстоят ни два тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията. Аз направих „недопустими“ грешки, които се отчитат като успехи пред европейските партньори. Не допуснахме страната да бъде залята от нелегални мигранти. Не допуснахме да пострадат финансовите институции при финансовата криза в Гърция. Не допуснахме и тоталния локдаун, както при нашите съседи и в цяла Европа”, каза още Бойко Борисов.

В края на националното събрание на партията той благодари на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и пожела успех на служебното правителство.

Предишна ВЪЗПИТАНИЧКА НА СЛИВЕНСКА ГИМНАЗИЯ СТАНА МИНИСТЪР НА ТУРИЗМА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ВРЪЧИ НАГРАДИ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СТРОИТЕЛСТВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЧИТАМЕ СВЕТИТЕ МЪЧЕНИЦИ ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ И МАЙКА ИМ СОФИЯ

На 17 септември Българската православна църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Отдава се почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта

Новини Ямбол

ГЕОРГИ СЛАВОВ СИ ОТИВА ОТ КМЕТСТВОТО В ЯМБОЛ?

Георги Славов, който 12 г. е кмет на Ямбол и е областен координатор на партия ГЕРБ, няма да бъде издигнат от управляващите за четвърти мандат. Това съобщават два големи български

Новини Сливен

МЪЖ И ЖЕНА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ ДРОГАТА В СЛИВЕН

На 3 декември криминалисти на ОДМВР-Сливен, съвместно със служители на 4-то РУ-Бургас, предприемат действия на два адреса в град Сливен по установяване на кражби и престъпления с наркотични вещества. Жилищата