1609 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП СА УСТАНОВЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-СЛИВЕН
20.06.2018 986 Прегледи

1609 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП СА УСТАНОВЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-СЛИВЕН

Продължават операциите по контрол и пътна безопасност, разпредени от директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, на територията на областта. Създадена е организация за завишен контрол на  по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия  в региона. Контролът е  по отношение на неправоспособните водачи, спазване  ограничението на скоростта, застраховка Гражданска отговорност,  използване на обезопасителните системи и други.

През изминалата седмица екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2106 моторни превозни средства, и 2310 лица. Полицейските служители са констатирали 1609 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

С мобилни и стационарни камари в областта са установени 605 нарушения на скоростните режими. Стационарната камера на изхода на град Нова Загора е заснела 140 нарушения, с мобилните камери само в град Сливен за една седмица са заснети 315 нарушения, 94 от тях през нощта. С останалите технически средства, разпределени в районните управления са установени в Котел- 73, Твърдица-77. За седмицата са издадени 518 електронни фиша.

За други нарушения са съставени 8821 фиша. Актовете са 59.

За неправоспособност са съставени 3 акта. 7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 6 от тях са с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. 3 са употребилите наркотични вещества по време на управление. За неплатени глоби са отнети 13 шофьорски книжки. Прекратени са регистрациите на 9 автомобила.

От отдел „Пътна полиция“ в ГДНП напомнят, че в края на 2017 г. влезе в сила разпоредбата на чл. 143, ал. 15 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП) за служебно прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство на собственик, който в двумесечен срок от придобиването не изпълни задължението си да го регистрира на свое име.

От 12.06.2018 г. в програмното осигуряване е добавена нова функционалност в АИС „КАТ Регистрация на ППС и собствениците им“ – служебно прекратяване на регистрацията на превозно средство, което се извършва автоматично за договори, въведени в Регистъра на ПС след 27.12.2017 г. Така, ако нов собственик не изпълни задължението си по закон, превозното му средство ще бъде дерегистрирано служебно.

От 06.03.2018 г. е изградена връзка между информационните системи на МВР и Нотариалната камара, с която се осигурява получаване на информация за договора за прехвърляне собствеността на ППС веднага след неговото сключване.

При неизпълнение на задължението по чл. 145, ал. 2 от ЗДвП се налага глоба или имуществена санкция в размер 200 лв.Важно е да се знае, че управлението на превозни средства с прекратена регистрация е престъпление по смисъла на чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

 

Предишна ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СЛИВЕН ПРЕДАДЕ НА СЪД МИЛЕН Й., ОБВИНЕН В УБИЙСТВО НА 18-ГОДИШНО МОМИЧЕ
Следваща ОБЩИНА КОТЕЛ ЩЕ РЕМОНТИРА ЧЕТИРИ УЛИЦИ ЗА БЛИЗО 2,2 МЛН. ЛЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ЯБЛАНОВО СПИПАХА НЕЗАКОНЕН ЧЕЙНЧАДЖИЯ

В РУ-Котел е започнато досъдебно производство за престъпление против парично – кредитната система. На 22 януари при съвместна операция на РУ-Котел и Териториална дирекция на НАП-Бургас е установена незаконна дейност

Новини Сливен

КОРНЕЛИЯ НИНОВА В СЛИВЕН: БСП СИ ИМА КАНДИДАТ ЗА КМЕТ И ТОВА Е ГЕНЕРАЛ КОЛЬО МИЛЕВ

Генерал Кольо Милев е почтен, дисциплиниран, организиран, много грижовен за Сливен. Много добре знаете, че като градоначалник той се грижеше много добре за Общината. Грижовен, добър, умен, почтен и подреден-

Новини Сливен

ЦВЕТНИЦА Е!

Православната църква празнува днес един от най-големите християнски празници – Цветница, наричан от народа още Връбница. Празникът се отбелязва винаги в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден и е

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

15 + 19 =