16 СЛУЧАЯ НА COVID-19 БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ОТ 20 ДО 26 ЮЛИ
юли 27, 2020 397 Прегледи

16 СЛУЧАЯ НА COVID-19 БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ОТ 20 ДО 26 ЮЛИ

 

В периода от 20 до 26 юли бяха регистрирани 16 случая на коронавирусни инфекции в Сливен и областта, съобщиха от Областния кризисен щаб.  В предходния едноседмичен период новозаболелите бяха 26 души. Разпространението на вируса и в четирите общини на областта е дифузно, по данни на РЗИ. Инфектираните лица не са се заразили в огнища.

Към момента активни за COVID-19 са 69 души в Сливенска област, като 29 от тях са от община Нова Загора, 23 – от  община Сливен, 14 – от община Твърдица и 3 – от община Котел.

През последната седмица под карантина са поставени 106 души. От РЗИ съобщиха, че 50 от тях са били контактни на заразени лица, 42 лица са били изолирани след пристигане от рискови зони.  Общият брой на лицата под домашна карантина в областта към 27 юли е 275, а 8 723 са отпадналите от карантина.

373-ма са заболелите от началото на епидемията, 281 – изписаните, починалите са 23-ма души.

Чакат се резултатите от 31 проби – 14 на лица със симптоми, 8 на медицински персонал /профилактично/ и 9 контролни преди изписване.

Въпреки намалелият брой на заболелите през цитирания период, опасността от заразяване не е отминала. Областният кризисен щаб напомня на гражданите, че трябва да изпълняват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни марки и физическата дистанция в закрити площи остават в сила, както редовната дезинфекция на работното място и вкъщи и честото миене на ръцете.

Предишна 9 ДУШИ СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ С COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА
Следваща СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ ТВЪРДИЦА ЗАСТАВАТ ЗАД КОРНЕЛИЯ НИНОВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 22 ЮНИ

Един положителен за Ковид-19 случай е регистриран през последното денонощие в Сливенска област.  Заболяло е 6-годишно дете. То се намира в добро състояние, лечението му се провежда под домашна карантина. Детето

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА МЪЖ, ПОСЕГНАЛ НА МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ В БЪРЗА ПОМОЩ

На 9 юли, около 20,00 часа, в приемно спешно отделение при МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в град Сливен е причинена лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на служебните

Новини Сливен

СОЦИАЛИСТИ ИЗДИГАТ ВЕРОНИКА ДЕЛИБАЛТОВА ЗА ЕВРОДЕПУТАТ

Вероника Делибалтова е издигната за евродепутат от организации на БСП в Сливен, научи Sliveninfo.  Юристката, която е бивш председател на Младежкото обединение на БСП в България, е дъщеря на общинския