16 СЛУЧАЯ НА COVID-19 БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ОТ 20 ДО 26 ЮЛИ
юли 27, 2020 770 Прегледи

16 СЛУЧАЯ НА COVID-19 БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ОТ 20 ДО 26 ЮЛИ

 

В периода от 20 до 26 юли бяха регистрирани 16 случая на коронавирусни инфекции в Сливен и областта, съобщиха от Областния кризисен щаб.  В предходния едноседмичен период новозаболелите бяха 26 души. Разпространението на вируса и в четирите общини на областта е дифузно, по данни на РЗИ. Инфектираните лица не са се заразили в огнища.

Към момента активни за COVID-19 са 69 души в Сливенска област, като 29 от тях са от община Нова Загора, 23 – от  община Сливен, 14 – от община Твърдица и 3 – от община Котел.

През последната седмица под карантина са поставени 106 души. От РЗИ съобщиха, че 50 от тях са били контактни на заразени лица, 42 лица са били изолирани след пристигане от рискови зони.  Общият брой на лицата под домашна карантина в областта към 27 юли е 275, а 8 723 са отпадналите от карантина.

373-ма са заболелите от началото на епидемията, 281 – изписаните, починалите са 23-ма души.

Чакат се резултатите от 31 проби – 14 на лица със симптоми, 8 на медицински персонал /профилактично/ и 9 контролни преди изписване.

Въпреки намалелият брой на заболелите през цитирания период, опасността от заразяване не е отминала. Областният кризисен щаб напомня на гражданите, че трябва да изпълняват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни марки и физическата дистанция в закрити площи остават в сила, както редовната дезинфекция на работното място и вкъщи и честото миене на ръцете.

Предишна 9 ДУШИ СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ С COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА
Следваща СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ ТВЪРДИЦА ЗАСТАВАТ ЗАД КОРНЕЛИЯ НИНОВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА МЪЖ, ОТПРАВИЛ ОБИДИ КЪМ ПОЛИЦАИ

53-годишен мъж от село Стрелци е бил задържан от полицейски служители на РУ-Котел, при посещение на семеен скандал на 3 юни. В хода на работата 53-годишният мъж е отказал да

Новини Сливен

ЛОВЦИ ОТ СЛИВЕНСКА И БУРГАСКА ОБЛАСТ СЕ ОБУЧАВАТ ДА ОПАЗВАТ ЗАЩИТЕНИ ОТ ЗАКОНА ПТИЦИ

Настоящият ловен сезон ще бъде разнообразен за ловците от Сливенските и Бургаските ловни дружини с еднодневни обучения, провеждани от експерти на Югоизточно държавно предприятие – гр. Сливен. Тема на обученията

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ

Служители на РУ-Нова Загора са иззели незаконно оръжие при проверка в квартал „Шести“. От жилището на 53-годишния Е.П. е иззета ловна пушка, за която собственика не притежава разрешително. Е.П. е