16 БЛОКА В СЛИВЕН СА ОДОБРЕНИ ЗА САНИРАНЕ ПО ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ
23.12.2023 10053 Прегледи

16 БЛОКА В СЛИВЕН СА ОДОБРЕНИ ЗА САНИРАНЕ ПО ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ

16 многофамилни жилищни сгради в Сливен са одобрени за саниране по Плана за възстановяване и устойчивост. Резултатите бяха публикувани на официалния сайт на Министерството на регионалното развитие и благоустройството:
Одобрените за саниране жилищни блокове в Сливен са – бл. 84 в кв. „Стоян Заимов“, бл. 29 на бул. на „Цар Симеон“, бл. 1 на ул. „Бъкстон“, бл. 16 в кв. „Клуцохор“, бл. 26 в кв. „Дружба“, бл. 7 – вх. А и Б в квартал „Сини камъни“, както и входовете В, Г, Д, Е също на бл. 7 в кв. „Сини камъни“, които са кандидатствали отделно, бл. 2 на бул. „Цар Освободител“, бл. 29 в кв. „Българка“, бл. 2 на ул. „Братя Миладинови“, бл. 12 в кв. „Българка“, бл. 3 на ул. „Вл. Очков“, бл. 11 на бул. „Цар Симеон“, бл. 9 в кв. „Младост“,  бл.21 в кв. „Дружба“ и бл. 2 в кв. „Младост“. 64 от блоковете са включени в резервен списък, а един е отхвърлен – бл. 39 в кв. „Република“.
Община Сливен подаде документите на 81 блока за саниране по новата програма за енергийна ефективност към Министерство на регионалното развитие и благоустройството. След София, Бургас и Варна, Сливен е с най-много подадени блокове. Оценката и класирането на предложенията по процедурата бяха извършени от оценителна комисия, определена с акт на Ръководителя на структурата за наблюдение и докладване – Дирекция „Жилищна политика“ към регионалното министерство. Редът и критериите за оценяване бяха съгласно т. 16 и т. 17 от Насоките за кандидатстване.
Общо 756 многофамилни жилищни сгради в 102 общини в страната са одобрени за саниране със средства по процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“. Тя е в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост, който се финансира от Европейския съюз.
По първия етап на процедурата за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд ще бъдат инвестирани изцяло безвъзмездно близо 1,13 млрд. лв., се посочва още в сайта на министерството.
Предишна ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО И НОВА ГОДИНА
Следваща МЪЖ ЗАГИНА ПРИ КАТАСТРОФА КРАЙ СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДРОГИРАНА ШОФЬОРКА НА ПЕЖО КАТАСТРОФИРА

28-годишна жена, употребила наркотици, е причинила пътно произшествие на път ІІІ-55, близо до село Полско пъдарево. Сигналът е получен в 15,10 часа на 14 януари. Пристигналите на място полицейски служители

Новини Сливен

ОТИДЕ СИ СКУЛПТОРЪТ СВЕТОСЛАВ МИЛЕВ

Тази нощ е починал известния скулптор и дългогодишен ръководител на ХГ „Димитър Добрович“ – Сливен Светослав Милев. Светослав Милев е завършил специалност скулптура във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

Новини Сливен

1500 ЖИТЕЛИ НА БИКОВО, ГЛУФИШЕВО И ЧОКОБА НЯМАТ ДОСТЪП ДО ЛЕКАРСКА ПОМОЩ

Липса на лекар и достъп до лекарства в селата Биково, Глуфишево и Чокоба са един от най-сериозните проблеми за населението там. За всички тези над 1500 души най-близките лекар и