1500 ЖИТЕЛИ НА БИКОВО, ГЛУФИШЕВО И ЧОКОБА НЯМАТ ДОСТЪП ДО ЛЕКАРСКА ПОМОЩ
12.10.2023 1062 Прегледи

1500 ЖИТЕЛИ НА БИКОВО, ГЛУФИШЕВО И ЧОКОБА НЯМАТ ДОСТЪП ДО ЛЕКАРСКА ПОМОЩ

Липса на лекар и достъп до лекарства в селата Биково, Глуфишево и Чокоба са един от най-сериозните проблеми за населението там. За всички тези над 1500 души най-близките лекар и аптека се намират в град Сливен. Това стана ясно на срещата на независимия кандидат за кмет Минчо Афузов и неговия екип с хората от тези населени места.

„Ситуацията със здравеопазването в общината е плачевна. В село Чокоба, например, нямат лекар от над 10 години. В селото има и тежко болни хора, които се нуждаят от животоспасяващи медикаменти, а нямат достъп до аптека. За да няма сливналии, които да живеят по този начин, в моята програма е заложено създаването на районни точки за спешна и неотложна медицинска помощ за група населени места. По този начин, дори да няма спешен кабинет в селото, най-близкият такъв ще бъде на 5, а не на 40 километра”, коментира независимият кандидат за кмет.

Инфраструктурата е друг сериозен проблем за жителите на село Чокоба. Там от 2011 година не е асфалтирана нито една улица, а пътната мрежа е в окаяно състояние. Афузов запозна присъстващите с идеята за нова политика за управление на населените места и жилищните квартали, залегнала в програмата му. В нея е заложено приоритетно насочване на средства към тези места  за изграждане и ремонт на инженерна и социална инфраструктура, посочи още той.

В Село Глуфишево хората споделиха, че читалището там има нужда от ремонт. То се руши от години, а е символ на местната история и традиции. Присъстващите обсъдиха с кандидата за кмет Минчо Афузов възможностите за финансиране на подобни проекти. Той сподели идеята си за създаване на Консултативен съвет към кмета по въпросите на културата.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

Предишна ТВОРЧЕСКИ ИЗЯВИ В ПРАЗНИЧНАТА ВЕЧЕР НА 11 ОКТОМВРИ В ГРАД НОВА ЗАГОРА
Следваща ЖИВИТЕ СТАТУИ НА ГОЛЕМИЯ АРТИСТ АЩОН КА И КОЛЕГИ СЪЗДАВАТ НАСТРОЕНИЕ ПО ЛАРГОТО В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП ОТКРИВА КАМПАНИЯТА СИ В ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР НА 1 ОКТОМВРИ

БСП – Сливен ще открие кампанията си за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници на 1 октомври в голямата зала на Драматичен театър „Стефан Киров“. Събитието е

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 25. 06. 2019 г. (вторник) от 09.30 ч. до 14.00 ч. е прекъснато водоподаването в част

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ОДОБРИ ПЛАНОВЕТЕ ЗА ИМОТИ ПО ПАРАГРАФ 4 В ПЕТ СЕЛА

Със заповеди на областния управител на област Сливен са одобрени плановете на новообразуваните имоти за земи по параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, както следва: