145 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ ОТБЕЛЯЗА НУ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“, СЕЛО КАРАНОВО, ОБЩ. НОВА ЗАГОРА
30.03.2024 545 Прегледи

145 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ ОТБЕЛЯЗА НУ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“, СЕЛО КАРАНОВО, ОБЩ. НОВА ЗАГОРА

„Дълголетието на едно училище е основание за празник, повод за равносметка на историята, но и поглед към бъдещето.“ – с тези думи започна тържеството в НУ „Д-р Петър Берон“ в с. Караново, общ. Нова Загора,  в 11 часа на 29 март 2024 г. Поводът беше отбелязването на 145-тата годишнина от основаването на училището. За да уважат събитието, сред публиката бяха  кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметът Ивайло Енев, началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Соня Петрова, кметът на селото Николина Стефанова, общински съветници, бивши учители, директори на училища и детски градини, жители.

В своята реч директорът Пенка Желязкова преведе присъстващите по дългия път, извървян от родното школо още от основаването му през 1879 г.

Възпитаниците на НУ „Д-р Петър Берон“ разказаха за своя патрон – възрожденец,  учен-енциклопедист, педагог, философ и естественик, съставител и издател на първия новобългарски учебник „Рибен буквар“.

В юбилейното тържество се включиха възпитаници от подготвителната група и всички класове. Те представиха пред гостите и своите родители патриотични стихове, песни, красиви танци, за които са се подготвяли с много старание. Със своите изпълнения те успяха да предадат пролетното си настроение и да  пробудят много усмивки и аплодисменти.

Кметът на с. Караново Николина Стефанова поднесе своите поздрави към всички, които са свързани с НУ „Д-р Петър Берон“ – настоящи и бивши учители и ученици.

Уважението си към прекрасния екип изказа и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева. Тя благодари за топлия празник. Като на рожден ден тя поднесе подарък от името на общинското ръководство и пожела безгрижна заслужена ваканция.

Подарък връчи и директорът на НУ „Любен Каравелов“ гр. Нова Загора г-жа Пенка Калина.

На финала на събитието директорът на училището домакин Пенка Желязкова използва възможността и удостои с грамоти на учениците, участвали в първенства и конкурси и представили се най-добре в училище.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИХА ВАЖНИТЕ ДАТИ В КАЛЕНДАРА НА ПЪРВИЯ ПРАЗНИК "ПРЕГЛЕД НА ИЗКУСТВАТА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОМЯНА В ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДВИЖЕНИЕ ЗАРАДИ РАЛИ „СЛИВЕН – 2018“

Във връзка с провеждането на Рали „Сливен – 2018“ се налага временна промяна в организацията на движение в дните от 27 до 29 юли. Това съобщиха от Областна дирекция на

Новини Сливен

РЕСТОРАНТ „ПРИ ХАДЖИЯТА“ – ОТЛИЧНА КУХНЯ И ПЕРФЕКТНО ОБСЛУЖВАНЕ В СЪРЦЕТО НА СЛИВЕН

Един разнообразен, динамичен, изпълнен с характер ресторант. Намира се в сърцето на Сливен и се казва ‘При Хаджията“. Заведението предлага разнообразно обедно меню с ястия, вдъхновени от световната и българска

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС СЛИВЕНСКИЯ АЛПИНИСТ АТАНАС СКАТОВ

Кметът Стефан Радев посрещна в кабинета си известния сливенски алпинист Атанас Скатов. На срещата присъства и председателят на Общинския съвет Димитър Митев. „Радвам се, че се сбъдна миналогодишното ми пожелание