14 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СМЪРТ ПРИ УМИШЛЕНО ПРЕДИЗВИКАНА КАТАСТРОФА
17.04.2024 1134 Прегледи

14 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СМЪРТ ПРИ УМИШЛЕНО ПРЕДИЗВИКАНА КАТАСТРОФА

Окончателно наказание от 14 години „лишаване от свобода“ бе наложено от магистратите във Върховния касационен съд по отношение на Х.Х.

Припомняме, че Х.Х. бе предаден на съд от Окръжна прокуратура-Сливен за това, че умишлено е предизвикал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което загина 19-годишният П.Д., а бащата на починалия получи средна телесна повреда. Престъплението е осъществено на 21.11.2021 година на път в с. Крушаре, общ. Сливен.

По време на разследването е установено, че до фаталния инцидент се стига, след като в нощно заведение между подсъдимия и жертвата възниква конфликт за момиче, който впоследствие е прераснал в спор в социалните мрежи и уговорка да се видят на следващия ден, за да си уредят сметките.

По време на срещата конфликтът е ескалирал и пострадалите баща и син са си тръгнали със семейния автомобил. Те са били последвани от подсъдимия, който ги настигнал и ударил с колата си веднъж, а при втория удар ги е засякъл със скорост около 85 км/ч, което довело до фаталния сблъсък.

Първоначално Окръжен съд-Сливен бе наложил наказание от 7 години „лишаване от свобода“ по отношение на Х.Х. Присъдата бе протестирана от наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Сливен пред Апелативен съд-Бургас. Апелативните съдии уважиха протеста на прокуратурата и увеличиха наказанието от 7 на 14 години „лишаване от свобода“. Тази присъда е потвърдена от Върховния касационен съд, което я прави окончателна. С решението си върховните съдии са отнели и свидетелството за управление на МПС на Х.Х. завинаги.

Присъдата е изпълнена от прокурор в Окръжна прокуратура-Сливен, а Х.Х. вече е преведен в бургаския затвор, където ще изтърпява наказанието си.

 

 

Предишна УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ПЕЙО ЯВОРОВ“ СЕ ЗАПОЗНАХА С ОБИЧАИТЕ ЗА ЛАЗАРОВДЕН, ЦВЕТНИЦА И ВЕЛИКДЕН
Следваща НОВИ ДРЪВЧЕТА СЕ ПОЯВИХА В ГРАДСКИЯ ПАРК В НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИНФОРМАЦИОННО-ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЩАНД ЩЕ БЪДЕ РАЗПОЛОЖЕН ДО СТАРИЯ БРЯСТ НА 31 МАЙ – СВЕТОВЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮН

По традиция всяка година по инициатива на Световната здравна организация на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Целта на събитието е да се подчертаят рисковете за здравето, свързани

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Питат съдебен лекар: – Каква е разликата между лудия и невротика? – Ами лудият знае, че 2+2 е равно на 5, а невротикът знае, че 2+2 е равно на 4,

Новини Сливен

ГРЪМОТЕВИЦИ И ДЪЖД В СЛИВЕН

Часове преди изборите в Сливен започна да вали силно, чуват се и гръмотевици. Според прогнозите така ще бъде и в неделя. Предупрежденията „жълт“ и „оранжев“ код за опасни валежи в