13 ВОДАЧИ С НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ, 4 С АЛКОХОЛ И 2 С НАРКОТИЦИ ПРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО
март 5, 2021 653 Прегледи

13 ВОДАЧИ С НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ, 4 С АЛКОХОЛ И 2 С НАРКОТИЦИ ПРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО

С цел намаляване броя на пътните произшествия се завишава контролът по установяване на водачи, употребили наркотици и алкохол, както и спазването на скоростните режими на територията на ОДМВР-Сливен. От 26 февруари до 3 март се проведе специализирана операция, разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция” по установяване на водачи, употребили наркотични вещества и техните аналози.

Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия, интензивно движение на пешеходци и засилен трафик в областта.

В рамките на операцията са проверени 1758 превозни средства и 1896 водачи и пътници в  автомобили. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 520 фиша и 93 акта. Връчени са 97 електронни фиша.

В рамките на операцията са установени 13 водачи, които не са заплатили наложените им глоби за нарушения на ЗДвП. Свидетелствата за управление на МПС са отнети до заплащане на дължимите суми.

Установени са 4 водачи с алкохол над 0,5 промила и 2 водачи, употребил наркотични вещества.

По данни на ГДНП за месец януари в страната са констатирани 314 случая на водачи, употребили наркотици. За същия период при контрола, осъществен от  ОДМВР-Сливен, са установени 15 водачи на МПС, управлявали след употреба на наркотични вещества- канабис и метамфетамин.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация и ще следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия и през месец март. Контрол по безопасност на движението се осъществява и в малките населени места и общинските пътища.  Следи се за опасно поведение при шофиране-рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества.

 

 

Предишна АТАНАС ЗАФИРОВ: ГРИЖАТА ЗА ХОРАТА Е НАШИЯТ ВОДАЧ В ТЕЗИ ИЗБОРИ
Следваща 682-ма ДУШИ СА ВАКСИНИРАНИ ЗА ДЕН В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР Е ХВАНАТ ЗАД ВОЛАНА

47-годишен мъж е хванат да управлява МПС  с концентрация на алкохол 2,59 промила в град Сливен. В хода на ежедневния контрол по установяване на водачи, употребили алкохол и упойващи вещества,

Новини Сливен

РЕЗУЛТАТИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРИ 98,68% ОБРАБОТЕНИ ПРОТОКОЛИ

Резултати за РИК СЛИВЕН Данни към 12:30 на 05.04.2021 г. при обработени 98.68% СИК протоколи в РИК Обобщени данни от избор на народни представители № ПАРТИЯ, КОАЛИЦИЯ, ИК ГЛАСОВЕ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

53 са активните случаи на COVID-19 през последното денонощие в област Сливен. Сред тях е пациент, чийто положителен резултат от пробите с PCR-тест бе регистриран на 6 август. Той е