129 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

129 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

В периода от 5 до 11 октомври в Сливенска област бяха диагностицирани 129 души с коронавирусни инфекции. Те представляват близо 20 на сто от всички положителни резултати от началото на епидемията досега. Ръстът спрямо предходния едноседмичен период е от 97 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.  По-голяма част от новозаболелите са на домашно лечение,  39 души са приети в болница.

Нарасналият брой на заразените се дължи на регистрирания епидемичен взрив в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост – селище „Качулка“: 54 души, от които 12 потребители и 42 души персонал /от които  23 медицински сестри и санитари/. Всички са на домашно лечение. Към 12 октомври няма нови случаи.  Изпълнението на предписаните противоепидемични мероприятия продължава, мерките са засилени.

През периода бяха диагностицирани  трима лекари, пет медицински сестри и трима санитари. Двама от тях са от доболничната помощ. Останалите заболели са от отделение в болнично заведение. Контактните им лица са установени и карантинирани.

Под карантини от 5 до 11 октомври са поставени 259 души, като близо 63 процента от тях са били контактни, а над 35 процента – диагностицирани на домашно лечение. Останалите са пристигнали от рискови зони.

За съжаление, двама пациенти – на 61 и 69 години, изгубиха битката с коронавируса. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките им.

Към 12 октомври активните случаи на COVID-19 са 157. Под домашна карантина са 410 жители на областта. Очакват се резултатите от 35 проби – 16 на лица със симптоми, 8 на медицински персонал и 11 контролни.

Областният кризисен щаб отново призовава гражданите да спазват стриктно противоепидемичните мерки като задължително носене на предпазни маски в закрити площи, съблюдаване на физическа дистанция, редовна дезинфекция вкъщи и на работното място и често миене на ръцете. Ограничаването на риска от разпространение на коронавируса е лична отговорност на всеки от нас.

 

 

 

Предишна БИЗНЕСМЕНЪТ ПЛАМЕН ИВАНОВ ПОЗДРАВЯВА СВОЯТА БАБА МОНА ПЕТРОВА КАЧАРОВА С НЕЙНИЯ 100-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ
Следваща ДАРЕНИЯ ЗА УЧИЛИЩА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БСП – СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ НА 31 АВГУСТ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, На осн. чл. 22, ал. 3, т. 4 от Устава на БСП, т. 2 и т. 4 от Решение на Националния съвет на БСП от 08.06.2019г.,

Новини Сливен

134 ВОДАЧИ СА САНКЦИОНИРАНИ ЗА НЕИЗПОЛЗВАНЕ НА ОБЕЗОПАСИТЕЛНИ КОЛАНИ

От 11  до 17 март  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност по линия на TISPOL, разпоредени от ГДНП, главния секретар на МВР и

Новини Сливен

СЛИВЕН И ЯМБОЛ СИ СТИСКАТ РЪЦЕТЕ

Сливен и Ямбол си стискат ръцете след столетия съперничество. Двата града са най-близките един до друг областни центрове. „Вместо да си завиждаме, е време да предприемем общи инициативи, които ще