1245 СА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1245 СА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Активните случаи на COVID-19 към момента са 1 245, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях диагностицираните през изминалото денонощие лица са 89. Има двама заболели учители от различни детски градини. От РЗИ са направени предписания, епидемиологичните проучвания продължават.

Излекувани са 69 души.

Починаха 7 неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст от 54 до 89 години. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

Заболеваемостта в областта е 564,23 души на 100 000 лица от населението и остава почти същата, като в предходното денонощие. Най-много болни има в община Сливен – 914 души, като 726 от тях са в града,  и в община Нова Загора – 208 души.  Сред малките населени места най-много болни има  в Тополчане /34 д./, Жельо войвода /20 д./, Шивачево /15 д./, Ябланово /14 д./,  Самуилово /14 д./, Езеро /12 д./, Чинтулово /11 д./.

Приложените дози ваксини общо са 52 176, като 163 от тях са поставени на 14 октомври.

Анализът на здравните специалисти показва, че влезлите в сила временни противоепидемични мерки в област Сливен дават резултат по отношение на учащите и работещите в образованието, тъй като при тях заболеваемостта намалява в сравнение с предходни периоди.  Рискът от заразяване при ваксинирани лица съществува, макар да е минимален. Но при тях заболяването протича по-леко и възстановяването е по-бързо.

Щабът отново призовава гражданите да спазват общите мерки за носене на предпазни маски, физическа дистанция, избягване на масови събирания, редовна дезинфекция на ръцете.  Засиленият контрол на ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и ДИТ продължава.

 

Предишна "ИЗПРАВИ СЕ,БГ! НИЕ ИДВАМЕ!" ОТКРИ НАЦИОНАЛНАТА СИ КАМПАНИЯ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН Е В ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМЕН СЕЗОН 2021-2022 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 7 ЮЛИ

Седем са новите случаи на COVID-19, регистрирани през последното денонощие в Сливенска област. Четирима от заболелите са жители на Сливен. Двама от тях са се инфектирали в семейно огнище, заразяването им е

Новини Сливен

ОДОБРЕНИ СА ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЗЕМИ ПО ПАРАГРАФ 4 В ТРИ СЛИВЕНСКИ СЕЛА

Със заповеди на областния управител Чавдар Божурски са одобрени планове на новообразуваните имоти за земи по § 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи в община Сливен,

Новини Сливен

ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ Е ЗАДЪРЖАН В СЛИВЕН

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен са задържали  извършител на грабеж. На 27 юли 56-годишна жена е подала сигнал, че около 05,00 часа, в центъра на град Сливен, неизвестен извършител