12 000 ДОБРИНИ НА ПЛОЩАД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ В СЛИВЕН

12 000 ДОБРИНИ НА ПЛОЩАД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ В СЛИВЕН

Малко преди 11 ч. в събота стотици изпълниха площад „Хаджи Димитър“ в Сливен, за да получат безплатни фиданки за засаждане от неправителствената организация Гората.бг

Организацията, известна с благородната цел да постигне засаждане на 3 000 000 фиданки в България е създадена преди 8 години. Тя не използва европейски средства, а работи изцяло с подкрепата на малки дарения и доброволчески труд.

Преди два месеца от там обявиха, че вече могат да отчетат 1 400 000 засадени дървета.

12 000 фиданки бяха разтоварени на централния площад в Сливен сутринта от създателя на Гората.бг Никола Рахнев (на снимката) и екип от доброволци.

Хората споделяха, че от години площадът не е бил толкова пълен.

Организацията на Гората.бг беше на ниво, въпреки извилата се от пешеходната пътека до Общината опашка, която стигаше чак до театъра.

Повечето фиданки са 50-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. „Вишните, орехите, сливите (жълта афъзка) дюлята са качествени сортове, другите плодни дървета не са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат.“, обясни Никола Рахнев. Той сподели, че повечето от фиданките са от разсадника в с. Крушаре.

Желаещите могат да получат повече от едно дръвче. Единственото условие е дръвчетата да бъдат засяти законно и за тях да бъдат полагани грижи. От Гората.бг раздадоха и инструкции за съхранение, засаждане и грижа на всички, получили дръвчета.

Дръвчета ще се раздават до 14.00 ч.

„Вярваме, че заедно можем да оставим по-добър свят на децата ни, затова преди 8 години създадохме Гората.бг, една чиста инициатива движена от десетки хиляди доброволци, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България. Засадените от Гората.бг дървета достигнаха 1.4 милиона и сме се устремили към нашата цел от 3 милиона дървета. По пътя правим всичко добро, което можем – за хората, горите и природата – даряваме вяра, подкрепа и надежда на хиляди хора, вдъхновяваме ги за добро, изкупуваме и опазваме стари гори, помагаме на животни. Всички кампании и действия на Гората.бг са чисти, напълно безкористни, аполитични и безплатни за участниците. Благодарим Ви, че с Вашата подкрепа можем да направим още много добро!“ – споделя Никола Рахнев.

 

Предишна ДАВАТ 2,1 МЛН. ЛЕВА НА ВиК - СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ВРЕМЕ НА ПЛАНИНСКО РАЛИ „БЪЛГАРКА 2019“

На 1 юни  за времето от 13,00 до 18,00 часа и на 2 юни  за времето от 09,00 до 15,00 часа ще бъде затворен за движение пътят Сливен – връх

Новини Сливен

МИНИСТЪР БИСЕР ПЕТКОВ: ОБЩИНА СЛИВЕН Е МНОГО ДОБЪР ПАРТНЬОР НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

Социалният министър Бисер Петков и кметът на Сливен Стефан Радев посетиха днес Центъра за социална рехабилитация и интеграция за незрящи. Министърът беше запознат с дейността на центъра и с ремонта

Новини Сливен

ИМА ЗАДЪРЖАН ЗА ПОЖАРА КРАЙ СЕЛИМИНОВО /обновена/

Полицията в Сливен е задържала мъж, причинил пожара, който гори край село Селиминово, научи Sliveninfo. Той е на 38 години и е жител на село Ковачите. Разкрит е от криминалисти