110 КЪЩИЧКИ ЗА ПТИЦИ БЯХА ПОСТАВЕНИ В ОБЩИНА КОТЕЛ
април 14, 2022 204 Прегледи

110 КЪЩИЧКИ ЗА ПТИЦИ БЯХА ПОСТАВЕНИ В ОБЩИНА КОТЕЛ

По повод годишнината от рождението на автора на „Горски пътник“ –  Георги Раковски в Котел и населените места от общината през днешния ден бяха поставени 110 къщички за птици. 85 броя от тях са монтирани в населените места от общината, а 35 броя са поставени в града. Инициативата е на Община Котел и Местната инициативна група „Котел-Сунгурларе-Върбица“, която предостави 40 броя от къщичките. Малките „домове“ на птиците в Котел могат да се видят до Пантеона на Георги Раковски, в парк „Изворите“, около Стойкова чешма и в градинката срещи Галатанското училище, възрожденския квартал „Галата“, детска градина „Дъга“, Спешна помощ и на още 12 други места в града.

В дейностите по монтирането им се включиха кметовете на кметствата в общината и служители на общинското дружество БКС.

Предишна ОБЩЕСТВЕНИ ВЪПРОСИ И ИМУЩЕСТВЕНИ КАЗУСИ ПОСТАВИХА ГРАЖДАНИ В ПРИЕМНИЯ ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща КОТЕЛ ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗА 201-АТА ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СВОЯ ПАТРОН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА МЮСЮЛМАНИТЕ С ПРАЗНИКА КУРБАН БАЙРАМ

Кметът на Сливен Стефан Радев поздравява всички мюсюлмани в общината с най-големия им празник – Курбан Байрам. „Поздравявам ви с празника, който е истински символ на човечността, прошката и благодарността.

Новини Сливен

ФОЛКСВАГЕН ГОРЯ В „КЛУЦОХОР“

Теч на гориво върху нагорещени части върху двигателя е причината за възникване на пожар в лек автомобил „Фолксваген Поло“. Инцидентът е станал по време на движение в 09,58 часа на

Новини Сливен

СПОКОЙНА ПЪТНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Пътната обстановка на територията на община Сливен е спокойна. Около 10-15 см е снежната покривка във високите планински части, вследствие на снеговалежите през вчерашния ден и по-късно вечерта, съобщи инж.