11 СЕЛА, 6 УЧИЛИЩА И 5 ДЕТСКИ ГРАДИНИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН СА С ОДОБРЕНИ ПРОЕКТИ ПО ПУДООС
март 5, 2021 1164 Прегледи

11 СЕЛА, 6 УЧИЛИЩА И 5 ДЕТСКИ ГРАДИНИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН СА С ОДОБРЕНИ ПРОЕКТИ ПО ПУДООС

11 населени места, 6 училища и 5 детски градини от община Сливен получават финансиране по проекти от обявения конкурс от Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Той се осъществява в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“, като приемът на конкурсните проекти на общини, кметства, училища, детски градини и др., стартира през месец ноември 2020 г.

Сред населените места, които ще получат финансиране в размер до 10 хил. лв., са Бинкос, Николаево, Селиминово и Желю войвода. Там се предвижда изграждане на спортни площадки с фитнес уреди на открито. Одобрени са проекти също на Блатец и Струпец, където предстои изграждане на детски площадки на открито. И още – в Младово –спортна площадка, а в Малко Чочовени – възстановяване и озеленяване на зона за отдих и изграждане на спортна площадка на открито. В Новачево ще бъде изградена зона за отдих, а в Самуилово и Ковачите ще бъдат изградени детски площадки. Село  Бяла  получава финансиране по проект „Обичам природата и аз участвам“.

Проекти  с екологична насоченост  и изграждане на изнесени кътове ще реализират шест училища на територията на община Сливен. Това са ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Камен,  ОУ „Христо Ботев“ в с. Самуилово, ПГЕЕ „Мария Кюри“ и НУ „Васил Левски“ в Сливен, ОУ „Братя Миладинови“ в с. Злати войвода и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Сотиря.

Средства ще получат и няколко детски градини, участвали с проекти за екологичното възпитание сред децата. Те са ДГ „Диляна“ в с. Трапоклово, целодневната група в Горно Александрово и предучилищна група в детската градина в с. Глушник, които са също към детската градина в Трапоклово, детските градини „Надежда“, „Детство“ и „Елица“ в Сливен  и ДГ „Минзухар“, с. Крушаре. Одобрените проекти от училищата и детските градини ще бъдат финансирани със суми до 5 хил. лв.

Предишна ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ: 48 ДУШИ СА ЗАБОЛЕЛИ, 28 СА ИЗЛЕКУВАНИ
Следваща Д-Р ПЕТКАНСКА: В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЕ ПОТУШАВАТ ПОЖАРИ, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ КЪМ ОБЕЗПЕЧЕНА И ИЗГРАДЕНА С ГРИЖА ЗА ЧОВЕКА ЗДРАВНА СИСТЕМА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

20 000 КЪСА КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ СА ИЗЗЕТИ ПРИ АКЦИЯ НА ОДМВР – СЛИВЕН

Специализирана операция по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия  е осъществена на 17 юни от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен и криминалисти на РУ-Нова Загора.

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА ДЕНЯ НА ЖЕНАТА

Скъпи майки и съпруги, Скъпи жени, За мен е удоволствие да Ви поздравя с Деня на  майката, на жената – на любимия човек, без когото не можем! Дължим Ви огромна благодарност

Новини Сливен

65-ГОДИШЕН МЪЖ БЕ ПРЕБИТ В НОВА ЗАГОРА

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по установяване на извършител, нанесъл побой и причинил телесна подведа на 65-годишен мъж. На 25 май, в 21,30 часа, е получен сигнал за пострадал мъж