11 НОВОЗАРАЗЕНИ И ОЩЕ ЕДИН ПОЧИНАЛ ЗА ДЕНОНОЩИЕТО В ЯМБОЛ
май 22, 2020 1642 Прегледи

11 НОВОЗАРАЗЕНИ И ОЩЕ ЕДИН ПОЧИНАЛ ЗА ДЕНОНОЩИЕТО В ЯМБОЛ

За втори пореден ден в Сливен няма заболял от COVID -19. В съседен Ямбол обаче само за денонощие има нови 11 случая и поредна жертва на опасната зараза. Това е жертва № 13 на COVID -19 в Ямбол. Броят на заболелите в областта надхвърли 110 души.

Лабораторно потвърдените нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 41. Направени са 1 450 изследвания. Така общият брой на инфектираните достигна 2 372, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Активните случаи в страната, под пряко медицинско наблюдение, са 1 478.

Положителните проби са констатирани в областите София – 8, Пазарджик – 17, Ямбол – 11, Плевен 2. В Благоевград, Кюстендил и Смолян има по един нов случай.

В Пазарджишко, 17-те случая на зараза се дължат на клъстера, който е в завода за производство на авточасти, уточни проф. Кантарджиев.

42-ма са новоизлекуваните за денонощието. „Отново имаме по-голям брой излекувани от заболели. Общият брой на преборилите заразата е 769”, каза директорът на Центъра по заразни и паразитни болести.

Регистриран е един заразен сред медицинския персонал. „Това е медицинска сестра в Кнежа”, посочи проф. Кантарджиев.

Петима са починалите с коронавирус за деня. „Мъж на 78 години в „Пирогов” с диабет, мъж и жена в Пазарджик, 51-годишна жена с онкологично заболяване в Стара Загора и мъж на 88 години в Ямбол с инсулт, допълни директорът на Центъра по заразни и паразитни болести.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СЛИВЕН ЩЕ ЗАРАБОТЯТ ИДНАТА СЕДМИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

НА ПРАЗНИКА НА ДЕЦАТА В ЯМБОЛ– ОБЩОГРАДСКИ КОНЦЕРТИ И ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВЪВ ВОЕННИ ПОДЕЛЕНИЯ

Много настроение и емоции очакват децата на Ямбол в празничния за тях 1 юни. На сцена в Градския парк в 10.00 започва общоградският детски празник „Влакче на мечтите“ с концерт

Новини Ямбол

СВЕТЛАНА МИТРУШЕВА ЩЕ БЪДЕ ВТОРИ МАНДАТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД – ЯМБОЛ

Новоизбраният за втори път председател на Районен съд – Ямбол Светлана Митрушева днес, 9 юли,  официално встъпи в длъжността „Административен ръководител – Председател на Районен съд – Ямбол“. Тя подписа

Новини Ямбол

С 92 ЗАРАЗЕНИ ЯМБОЛ ВЛЕЗЕ В ЧЕТВОРКАТА

Нови 6 положителни проби са установени в Ямболска област през изминалото денонощие, с което случаите с Ковид 19 вече са 92. С този резултат регионът вече заема четвърто място сред