104 ДЕЦА УЧАСТВАХА В ОБЩОГРАДСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОВОД 24 МАЙ
май 19, 2021 489 Прегледи

104 ДЕЦА УЧАСТВАХА В ОБЩОГРАДСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОВОД 24 МАЙ

104 деца от общо 13 сливенски училища се включиха в общоградското състезание по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Повече от три часа ученици от I до IV клас се състезаваха в категориите „четене“, „краснопис“, „рецитиране на стихотворение“ и „правилно писане“ в отбори с по 8 човека. Те показаха умения, талант и концентрация в нелеката надпревара.

Отборите, класирани на първите три места, ще получат наградите си на церемония по награждаване на даровити деца на 24 май 2021 г. от 12 ч. на открита сцена на пл. „Цар Освободител“. Първо място завоюва отборът на Основно училище „Д-р Иван Селимински“, ръководен от Мариана Недева. Второто място в оспорвана битка с третия отбор спечелиха децата от Средно училище „Константин Константинов“, ръководени от Красимира Бакалова. Третото място остана за отбора на Средно училище „Пейо К. Яворов“, ръководен от Йовка Петкова. По предложение на журито специална награда ще получи Николета Колева от I кл. от Основно училище „Панайот Хитов“.

Заместник-кметът Пепа Чиликова даде начало на състезанието и поздрави учениците за желанието да участват в надпревара, свързана с българския език, с правилата на правописа и правоговора.

„Сигурна съм, че сте подготвени много добре, че познавате правилата за писане и четене и има какво да ни покажете. Ние сме народ, който има своята азбука, празнува грамотността и винаги се стреми към знания и книжовност“, каза заместник-кметът. В края на състезанието Пепа Чиликова награди всички участници със сертификати и книжки.

Проявата се организира от Община Сливен, с подкрепата и партньорството на Регионално управление на образованието – Сливен, Постоянна комисия по образование, наука, култура и вероизповедания при Общински съвет – Сливен и Институт за български език при Българска академия на науките.

Предишна ГЕОРГИ ЧАЛЪКОВ ЗА ВТОРИ ПЪТ СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ЯМБОЛ
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ: УДОВЛЕТВОРЕН СЪМ, ЧЕ ОБЛАСТ СЛИВЕН Е РАЗПОЗНАВАЕМА НА КАРТАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН И ПОЛИЦИЯТА ЩЕ СЪДЕЙСТВАТ НА БЪЛГАРСКИ ПОЩИ ДА НЕ СЕ ДОПУСКА СТРУПВАНЕ НА ХОРА ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ

От 7 април започва изплащането на пенсиите. По този повод от Български пощи съобщиха, че са създали организация за безопасното протичане на процеса пред гишетата и е осигурен контролиран достъп

Новини Сливен

ОТ 15 ЮЛИ АВТОБУСИТЕ ПО ЛИНИИ № 4, 4А И 110 ЩЕ СЕ ДВИЖАТ БЕЗ КОНДУКТОРИ

Без кондуктори ще се движат от утре, 15 юли автобусите, обслужващи линии № 4, 4а и 110, уведомяват от „Пътнически превози“ – Сливен. Първоначално, билети могат да бъдат закупени от

Новини Сливен

АТАНАС ЗАФИРОВ, БСП: ДА БЪДЕШ „НЯКАКЪВ“ НЕ ПРЕДПОЛАГА КРИЕНЕ В ДЖИПОВЕ, ТЕЖКИ ОХРАНИ И НАЗИДАНИЯ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Трифонов скоро ще разбере каква е разликата между 130-годишна партия с истинска обич на обикновените хора и измамната любов на телевизионните фенове „Политикът Трифонов в контролирана среда и непровокиран от