104 ДЕЦА УЧАСТВАХА В ОБЩОГРАДСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОВОД 24 МАЙ
май 19, 2021 462 Прегледи

104 ДЕЦА УЧАСТВАХА В ОБЩОГРАДСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОВОД 24 МАЙ

104 деца от общо 13 сливенски училища се включиха в общоградското състезание по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Повече от три часа ученици от I до IV клас се състезаваха в категориите „четене“, „краснопис“, „рецитиране на стихотворение“ и „правилно писане“ в отбори с по 8 човека. Те показаха умения, талант и концентрация в нелеката надпревара.

Отборите, класирани на първите три места, ще получат наградите си на церемония по награждаване на даровити деца на 24 май 2021 г. от 12 ч. на открита сцена на пл. „Цар Освободител“. Първо място завоюва отборът на Основно училище „Д-р Иван Селимински“, ръководен от Мариана Недева. Второто място в оспорвана битка с третия отбор спечелиха децата от Средно училище „Константин Константинов“, ръководени от Красимира Бакалова. Третото място остана за отбора на Средно училище „Пейо К. Яворов“, ръководен от Йовка Петкова. По предложение на журито специална награда ще получи Николета Колева от I кл. от Основно училище „Панайот Хитов“.

Заместник-кметът Пепа Чиликова даде начало на състезанието и поздрави учениците за желанието да участват в надпревара, свързана с българския език, с правилата на правописа и правоговора.

„Сигурна съм, че сте подготвени много добре, че познавате правилата за писане и четене и има какво да ни покажете. Ние сме народ, който има своята азбука, празнува грамотността и винаги се стреми към знания и книжовност“, каза заместник-кметът. В края на състезанието Пепа Чиликова награди всички участници със сертификати и книжки.

Проявата се организира от Община Сливен, с подкрепата и партньорството на Регионално управление на образованието – Сливен, Постоянна комисия по образование, наука, култура и вероизповедания при Общински съвет – Сливен и Институт за български език при Българска академия на науките.

Предишна ГЕОРГИ ЧАЛЪКОВ ЗА ВТОРИ ПЪТ СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ЯМБОЛ
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ: УДОВЛЕТВОРЕН СЪМ, ЧЕ ОБЛАСТ СЛИВЕН Е РАЗПОЗНАВАЕМА НА КАРТАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО

Скъпи съграждани, Днес отбелязваме 134 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Това е една от най-забележителните дати в нашата история. Именно този акт на обединение превръща мечтата

Новини Сливен

ПОБЕДА И ЗАГУБА ЗА МЛАДИТЕ БАСКЕТБОЛИСТИ НА СЛИВЕН В НЕДЕЛЯ

Младите баскетболисти на „Сливен баскет“ победиха убедително тима на „Черноморец“ – Бургас в неделя сутринта. В ранния следобед обаче нашите момчета записаха загуба срещу отбора на „Несебър“, след като водеха

Новини Сливен

КУЛТУРНАТА ПРОГРАМА, КОЯТО ОБЯВИ ОПЕРНАТА ПРИМА ТАТЯНА ШИВАРОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНА, ТВЪРДЯТ КАНДИДАТИТЕ НА ДБГ

Макар оперната прима Татяна Шиварова да беше заличена от листата с кандидати за общински съветници на „Движение БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ“, то нашето намерение е да се борим за постигането на