104 ДЕЦА УЧАСТВАХА В ОБЩОГРАДСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОВОД 24 МАЙ
май 19, 2021 738 Прегледи

104 ДЕЦА УЧАСТВАХА В ОБЩОГРАДСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОВОД 24 МАЙ

104 деца от общо 13 сливенски училища се включиха в общоградското състезание по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Повече от три часа ученици от I до IV клас се състезаваха в категориите „четене“, „краснопис“, „рецитиране на стихотворение“ и „правилно писане“ в отбори с по 8 човека. Те показаха умения, талант и концентрация в нелеката надпревара.

Отборите, класирани на първите три места, ще получат наградите си на церемония по награждаване на даровити деца на 24 май 2021 г. от 12 ч. на открита сцена на пл. „Цар Освободител“. Първо място завоюва отборът на Основно училище „Д-р Иван Селимински“, ръководен от Мариана Недева. Второто място в оспорвана битка с третия отбор спечелиха децата от Средно училище „Константин Константинов“, ръководени от Красимира Бакалова. Третото място остана за отбора на Средно училище „Пейо К. Яворов“, ръководен от Йовка Петкова. По предложение на журито специална награда ще получи Николета Колева от I кл. от Основно училище „Панайот Хитов“.

Заместник-кметът Пепа Чиликова даде начало на състезанието и поздрави учениците за желанието да участват в надпревара, свързана с българския език, с правилата на правописа и правоговора.

„Сигурна съм, че сте подготвени много добре, че познавате правилата за писане и четене и има какво да ни покажете. Ние сме народ, който има своята азбука, празнува грамотността и винаги се стреми към знания и книжовност“, каза заместник-кметът. В края на състезанието Пепа Чиликова награди всички участници със сертификати и книжки.

Проявата се организира от Община Сливен, с подкрепата и партньорството на Регионално управление на образованието – Сливен, Постоянна комисия по образование, наука, култура и вероизповедания при Общински съвет – Сливен и Институт за български език при Българска академия на науките.

Предишна ГЕОРГИ ЧАЛЪКОВ ЗА ВТОРИ ПЪТ СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ЯМБОЛ
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ: УДОВЛЕТВОРЕН СЪМ, ЧЕ ОБЛАСТ СЛИВЕН Е РАЗПОЗНАВАЕМА НА КАРТАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

29-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН ОПИТА ДА ПОДКУПИ ПОЛИЦАИ

29-годишен мъж от град Сливен е направил опит да подкупи служители на сектор „Пътна полиция“. На 12 май, на булевард „Ст.Караджа“ в град Сливен полицейски екип спира за проверка лек

Новини Сливен

ИЗДАВАНЕ НА СЕРТИФИКАТ ЗА ВАКСИНАЦИЯ И СЕРТИФИКАТ ЗА ПРЕБОЛЕДУВАЛИ

Сертификат за извършена ваксинация срещу COVID-19 се генерира от електронния имунизационен регистър след вписване на извършената ваксинация от медицинския специалист, приложил ваксината. Всяко лице със завършен имунизационен курс  (според Кратките

Новини Сливен

ОБЛАСТНА УПРАВА – СЛИВЕН: НОВОЗАРАЗЕНИТЕ В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА СА 10

Към 10 юни в Сливенска област бяха регистрирани 18 нови случаи на Ковид-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Десет от тях за от община Нова Загора: семейство лекари, които са