1 469 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 469 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 469 са активните случаи на  COVID-19 в област Сливен към 17 декември, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 81 населени места.

В община Сливен са 1 123. От тях 926 са жители на града, в седем села има повече от десет болни.

220 са диагностицираните в община Нова Загора – 131 са жители на града. В две села заболелите са повече от десет души.

В община Котел са 58 души, от които 14 живеят в града. В две села има по повече от десет заразени.

В община Твърдица – 68 души, от които 17 – в града. В две населени места с коронавирусни инфекции са повече от десет души.

През последното денонощие са излекувани 75 души. Диагностицирани са 68 болни. Сред тях заболелите е стоматолог. Няма регистрирано огнище на работното място.

Коронавирусът се разпространява дифузно на територията на цялата област.

За съжаление, през последното денонощие починаха 7 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 85 /двама/, 83, 78, 76, 75 и 61 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Носенето на предпазна маска, физическата дистанция, социалната изолация и избягването на събирания доказано ограничават риска от разпространение на коронавируса.

Предишна РАЗКРИТИ СА COVID – КАБИНЕТИ И ОЩЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА PCR - ТЕСТОВЕ
Следваща ПЛАЩАНИЯ В БРОЙ НА КАСИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ПРИЕМАТ ДО 29 ДЕКЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ Е АРЕСТУВАН С 33 ДОЗИ ХЕРОИН

Криминалисти на РУ-Нова Загора са хванали 24-годишен мъж с 33 дози хероин. На 22 юли е извършена проверка на криминално проявения А.С. на 24 години от град Стара Загора. Той

Новини Сливен

ОТМЕНЯТ СЕ ПРОЯВИТЕ ЗА ПРАЗНИКА НА КЕРМЕН – 14 ОКТОМВРИ

Поради усложняващата се епидемична обстановка се отменят събитията по повод празника на град Кермен. За това информира кметът Живко Жечев. Празникът се отбелязва на 14 октомври – Петковден. Живко Жечев

Новини Сливен

НЕИЗВЕСТЕН ОТКРАДНА ЗЛАТНИТЕ ОБЕЦИ НА 8-ГОДИШНО МОМИЧЕ

На 6 декември в РУ-Нова Загора е прието заявление за кражба.  22-годишна жена от град Нова Загора е заявила, че неизвестен извършител е откраднал две златни обеци от дъщеря й-