1 469 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 469 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 469 са активните случаи на  COVID-19 в област Сливен към 17 декември, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 81 населени места.

В община Сливен са 1 123. От тях 926 са жители на града, в седем села има повече от десет болни.

220 са диагностицираните в община Нова Загора – 131 са жители на града. В две села заболелите са повече от десет души.

В община Котел са 58 души, от които 14 живеят в града. В две села има по повече от десет заразени.

В община Твърдица – 68 души, от които 17 – в града. В две населени места с коронавирусни инфекции са повече от десет души.

През последното денонощие са излекувани 75 души. Диагностицирани са 68 болни. Сред тях заболелите е стоматолог. Няма регистрирано огнище на работното място.

Коронавирусът се разпространява дифузно на територията на цялата област.

За съжаление, през последното денонощие починаха 7 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 85 /двама/, 83, 78, 76, 75 и 61 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Носенето на предпазна маска, физическата дистанция, социалната изолация и избягването на събирания доказано ограничават риска от разпространение на коронавируса.

Предишна РАЗКРИТИ СА COVID – КАБИНЕТИ И ОЩЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА PCR - ТЕСТОВЕ
Следваща ПЛАЩАНИЯ В БРОЙ НА КАСИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ПРИЕМАТ ДО 29 ДЕКЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕСТВАМЕ ЗИМНИЯ СИМЕОНОВДЕН

На 3 февруари Православната църква почита Свети Симеон Богоприимец и Анна пророчица. Денят след Сретение Господне (2 февруари) се чества паметта на свети Симеон Богоприимец и на света Анна. Според

Новини Сливен

СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ПОДВИГА НА ГЕРОИТЕ ХАДЖИ ДИМИТЪР, СТЕФАН КАРАДЖА И ТЕХНИТЕ ЧЕТНИЦИ

Областният управител Чавдар Божурски  участва в церемонията с военни почести и полагане на венци, която се проведе на централния площад в Сливен по повод 150-годишнината от подвига на воеводите Хаджи Димитър,

Новини Сливен

АБОНАТИТЕ НА ТЕЦ-СЛИВЕН ОТНОВО ЩЕ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА САМООТЧЕТ

След началото на извънредното положение през март Топлофикация Сливен се опитаха да влязат в положение на клиентите си и за да спазват наложените от Националния щаб мерки, предоставиха възможност за