1 199 СА БОЛНИТЕ С COVID – 19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН
януари 14, 2022 572 Прегледи

1 199 СА БОЛНИТЕ С COVID – 19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 199 са диагностицираните болни с COVID – 19 в област Сливен до края на последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 82 населени места в областта. Преобладаваща част от тях са от община Сливен – 981, като 799 от тях живеят в град Сливен. 106 са болните в град Нова Загора при общо 176 в цялата община. В общините Котел и Твърдица активните случаи съответно са 44 и 48. Общата заболеваемост само за денонощие нарасна от 567,51 на 609,69 души на 100 000 лица от населението. Стойността по този показател за община Сливен вече е 736,29 души.

На 13 януари диагностицираните лица са 146. Сред тях са 21 ученици, учител и медицинска сестра. Епидемиологичните проучвания продължават.

За съжаление, починаха трима неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 30, 79 и 82 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

82 437 са приложените дози от началото на ваксинационната кампания, като 529 от тях са поставени през последното денонощие. 42 074 са жителите на областта със завършен имунизационен статус. За удобство на гражданите, желаещи да се предпазят, ваксинационни пунктове ще работят и през почивните дни. В събота от 9 до 12 часа ще се поставят ваксини в пункта в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, а от 16 до 17 часа – в МБАЛ „Хаджи Димитър“. В неделя ще работи пунктът в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, отново от 9 до 12 часа.

Щабът напомня на жителите на малките населени места, че ваксини може да им бъдат поставени на място, без да пътуват до Сливен или Нова Загора. За целта е необходимо да заяват желанието си пред кмета или кметския наместник, който ще информира РЗИ и ше бъде организирано посещението на мобилен кабинет.

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ СТАНА СЪВЕТНИК В ПОЛИТИЧЕСКИЯ КАБИНЕТ НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА, МАРГАРИТА ХРАНОВА, ДУЕТ „ШИК“ И ЕВА НАЙДЕНОВА С ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ НА 25 ОКТОМВРИ

Едни от най-големите гласове на България Йорданка Христова, Маргарита Хранова, дует „Шик“ и Ева Найденова ще пеят за сливенци на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“. Концертът ще се състои

Новини Сливен

НЯМА ОПАСНИ ЯЗОВИРИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Няма опасни язовири на територията на общината или подадени сигнали за критични ситуации. Нивото им се следи непрекъснато, монтирани са спирателни кранове. Това заяви по време на брифинга днес кметът

Новини Сливен

ОБНОВЯВАНЕ НА СПОРТНИ ОБЕКТИ И ЛИФТА НА „КАРАНДИЛА“ ОБЕЩАХА ОТ ГЕРБ

През изминалия мандат усилията ни бяха насочени основно към подобряване на състоянието на съществуващите спортни бази и промяна на политиката по отношение на финансиране на спортните клубове. Това заяви кандидатът