1 185 СА БОЛНИТЕ, НАД 2000 ДУШИ СА ПОД КАРАНТИНА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 185 СА БОЛНИТЕ, НАД 2000 ДУШИ СА ПОД КАРАНТИНА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 185 са болните с COVID-19 в област Сливен. Над 70 процента от тях са жители на община Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.

507 души от общия брой заболели са диагностицирани през изминалата седмица или с близо 5 процента в повече в сравнение с предходната. Средната им възраст е 51,6 години. Заболеваемоста в областта се увеличи на 542,7 на 100 000 души население. Сред заразените са 24 ученици и 12 учители и непедагогически персонал от различни училища, съобщиха от РЗИ. Карантинирани са класове и контактни лица. Дадени са предписания. Заболели са още двама лекари, медицинска сестра и санитар от различни лечебни заведения. За първи път от началото на епидемията има заболял бежанец от Регистрационно-приемателния център в новозагорското с.Баня.  Предприети са необходимите мерки. Епидемиологичните проучвания продължават.

Под карантина са 2 082 души, като 41,1 процента от тях са болни, които провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личен лекар. Останалите карантинирани са контактни на заразени или пристигнали от рискови зони.

В периода 4 – 10 октомври са излекувани 299 души.

За съжаление, починаха 29 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Щабът призовава гражданите да спазват влезлите в сила противоепидемични мерки. Носенето на предпазни маски, редовното миене на ръцете, спазването на физическа дистанция и избягването на струпвания от хора ограничава разпространението на вируса.

Забележка: Графиката е на ОД на МВР- Сливен.

Предишна ДИМИТЪР СЯРОВ: ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ОСТАНЕМ ВЕРНИ НА СЕБЕ СИ, НА ЦЕЛИТЕ И ЦЕННОСТИТЕ СИ
Следваща ПАЦИЕНТКА НА ИНФЕКЦИОЗНО ОТДЕЛЕНИЕ С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ЕКИПА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТАРТИРА ВТОРИ ЕТАП ОТ АКЦИЯ „ЗИМА”

От 11 до 20 ноември ще се проведе втората кампания в рамките  на акция „Зима” –  „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя”. Тя е насочена към поведението на

Новини Сливен

В КРАЯ НА СЕДМИЦАТА ИЗТИЧАТ ЕДНОГОДИШНИТЕ АБОНАМЕНТИ ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ НА МПС В СИНЯТА ЗОНА

От Общинско предприятие „Градска мобилност“ напомнят, че едногодишните абонаменти за платено паркиране, които са сключени на първи септември 2017 година изтичат в края на седмицата. Гражданите, които искат да си

Новини Сливен

КОЛА И МОТОР СЕ БЛЪСНАХА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Лек автомобил марка „Ситроен“ и мотор „Кавазаки“ се удариха на кръстовището между улиците „Хаджи Димитър“ и „Димитър Добрович“. Линейка откара мотоциклетиста в болницата. „Той бе на видима възраст 20 –