1 114 СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 114 СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област в момента са 1 114, съобщиха от Областния кризисен щаб. Повечето от тях са в община Сливен –  803, като 642-ма са болните от Сливен, останалите са от 31 малки населени места. Повече от десет болни има в Селиминово, Самуилово и Жельо войвода, а в Тополчане заразените лица са 25.

В община Нова Загора болните са 208 – 117 от тях са от града, останалите – от 25 населени места, като в Езеро, Караново и Стоил войвода има по 10 – 12 положителни за заболяването лица.

В община Котел в момента боледуват 60 души – жители на 13 населени места. 16 от тях са от Ябланово, 14 – в Котел.

В Твърдица има 25 болни, още 18 души са заразени в четири населени места.

Заболяването обхваща всички общини в Сливенска област.  Средната заболеваемост достигна 508 души на 100 000 души население и Сливенска област вече е оцветена в тъмно червено на COVID-картата на страната.

Новите случаи, диагностицирани на 6 октомври, са 82. Сред тях са 7 учители от Сливен и общината, 1 учител от детска градина в Нова Загора, 4 ученици от Сливен. Карантинирани са класове и контактни лица. Епидемиологичните проучвания продължават.

Няма заболели лекари и друг медицински персонал. Няма огнища на работното място.

За съжаление, починаха петима неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст от 68 до 83 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента под карантина като болни или контактни на болни са над 2 300 жители на областта. Хоспитализирани са 213 души.

Заради усложнената обстановка в момента се изготвят допълнителни противоепидемични мерки. Областният кризисен щаб  отправя настоятелен апел за избягване на масови събирания и струпвания от хора, за правилно носене на предпазните маски, спазване на физическа дистанция и редовна дезинфекция.

 

Предишна ЧАСТНА БАРИЕРА СЕ ПОЯВИ В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА СЛИВЕН
Следваща 25-ГОДИШНИЯТ СЛИВНАЛИЯ, УБИЛ СВОЯ БАЩА, ОСТАВА В АРЕСТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БУРЯТА ОСТАВИ СЕЛА БЕЗ ТОК, В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ОБЯВИХА НЕУЧЕБЕН ДЕН

Силната буря от нощта срещу 18 януари е оставила без ток селата в община Твърдица. Със заповед на кмета Атанас Атанасов денят е обявен за неучебен в трите училища извън

Новини Сливен

И В СЛИВЕН ТРЪГНА ПОДПИСКА СРЕЩУ СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ

В Сливен стартира подписка срещу сделката за ЧЕЗ. Проявата се организира от БСП. „На практика събирането на подписи започна още в петък, а от утре продължава“, заяви пред Sliveninfo Деян

Новини Сливен

ПОЗИЦИЯ НА СИНДИКАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ В СЛИВЕН ОТНОСНО ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА В ОБЩИНАТА

Синдикатът на българските учители е организация, която е призвана да защитава интересите на заетите в системата на образованието в Република България. Като обществена организация не можем да останем безучастни към