1 096 ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПОСТАВЕНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
05.07.2021 564 Прегледи

1 096 ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПОСТАВЕНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От 28 юни до 4 юли са поставени 1 096 дози ваксини в област Сливен. От тях 38 са поставени от мобилни екипи на РЗИ, на жители в отдалечени населени места – твърдишките села Бяла паланка и Червенаково, както и в сливенския кв. „Надежда“, съобщиха от областната администрация. Общият брой на поставените дози ваксини от началото на кампанията досега възлиза на 33 789.

През изминалата седмица новите случаи на COVID-19 в Сливенска област са седем, 15 души са излекуваните. Трима пациенти на възраст 46, 70 и 76 години, с придружаващи заболявания, изгубиха битката с коронавируса.

Заболеваемостта за поредна седмица остава по-ниска от средната за страната: 11,4 души на 100 хил. души население при 14,8 души за страната.

„Като цяло в област Сливен имаме по-ниско разпространение на заболяването. Но все още има какво да се желае по отношение на ваксинирането. Очаквам по-голяма активност, за да се предпазим от трета вълна на епидемията. Неслучайно продължаваме с информационната кампания за осведомяване на хората. В областта има създадена много добра организация и възможност за ваксиниране с всички одобрени ваксини в България. Надяваме се повече хора вземат мерки и да се погрижат своевременно за здравето си, няма нищо по-важно от него“, коментира областният управител Минчо Афузов.

През тази седмица информационната кампания за ползата от ваксините продължава в новозагорската производствена фирма „Палирия“. Екип на РЗИ е в готовност да посети и други фирми при заявен интерес от работодатели. Без прекъсване продължава и ваксинирането на гражданите от личните лекари, в разкритите пунктове в три болници в Сливен и Нова Загора /графикът е поместен в сайта на администрацията/ и от мобилни екипи.

 

Предишна ПРИСТИГНАХА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ
Следваща МАШИНИ ЗА ПРОБНО ГЛАСУВАНЕ ВЕЧЕ СА ПОСТАВЕНИ В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И ОБЩИНАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

400 ДЕЦА ОТ СЛИВЕН УЧИХА И ИГРАХА С ГОРСКИ ПЕДАГОЗИ ОТ ЮИДП И ИАГ

Експерти от Югоизточно държавно предприятие – Сливен и Изпълнителна агенция по горите проведоха уроци по горска педагогика с ученици от сливенските училища СУ „Константин Константинов“ и ОУ „Елисавета Багряна“. На

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕНИ ПРЕДЛАГАТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА КАРАНТИНЕН ЛАГЕР ЗА РОМИ

Сливенски бизнесмени са готови да помогнат максимално за изграждането на карантинен лагер за роми, които се завръщат от рискови страни. Имаме готовност да осигурим терен, ако общината няма такъв. В

Новини Сливен

21-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА КРАЖБА НА ДРЕХИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

21-годишен е задържан за кражба на дрехи от търговски обект в центъра на град Сливен. Той е хванат от охраната в обекта и е предаден на полицейските служители. Нанесената щета