1 096 ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПОСТАВЕНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
юли 5, 2021 233 Прегледи

1 096 ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПОСТАВЕНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От 28 юни до 4 юли са поставени 1 096 дози ваксини в област Сливен. От тях 38 са поставени от мобилни екипи на РЗИ, на жители в отдалечени населени места – твърдишките села Бяла паланка и Червенаково, както и в сливенския кв. „Надежда“, съобщиха от областната администрация. Общият брой на поставените дози ваксини от началото на кампанията досега възлиза на 33 789.

През изминалата седмица новите случаи на COVID-19 в Сливенска област са седем, 15 души са излекуваните. Трима пациенти на възраст 46, 70 и 76 години, с придружаващи заболявания, изгубиха битката с коронавируса.

Заболеваемостта за поредна седмица остава по-ниска от средната за страната: 11,4 души на 100 хил. души население при 14,8 души за страната.

„Като цяло в област Сливен имаме по-ниско разпространение на заболяването. Но все още има какво да се желае по отношение на ваксинирането. Очаквам по-голяма активност, за да се предпазим от трета вълна на епидемията. Неслучайно продължаваме с информационната кампания за осведомяване на хората. В областта има създадена много добра организация и възможност за ваксиниране с всички одобрени ваксини в България. Надяваме се повече хора вземат мерки и да се погрижат своевременно за здравето си, няма нищо по-важно от него“, коментира областният управител Минчо Афузов.

През тази седмица информационната кампания за ползата от ваксините продължава в новозагорската производствена фирма „Палирия“. Екип на РЗИ е в готовност да посети и други фирми при заявен интерес от работодатели. Без прекъсване продължава и ваксинирането на гражданите от личните лекари, в разкритите пунктове в три болници в Сливен и Нова Загора /графикът е поместен в сайта на администрацията/ и от мобилни екипи.

 

Предишна ПРИСТИГНАХА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ
Следваща МАШИНИ ЗА ПРОБНО ГЛАСУВАНЕ ВЕЧЕ СА ПОСТАВЕНИ В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И ОБЩИНАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР ОБЪРНА РОВЪР, АРЕСТУВАХА ГО

Пътно произшествие с водач, употребил алкохол, е станало в котленското село Ябланово. Сигналът е получен на 20 април в 16,39 часа. Лек автомобил „Rover“, управляван от водач на 49 години

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ПОЕТАПЕН РЕМОНТ НА УЛИЧНАТА ПЪТНА МРЕЖА

Близо 2 млн. лв. е осигурила Община Сливен за поетапен ремонт и изкърпване на уличната пътна мрежа в различни участъци, които стартираха от вчера. От Дирекция „Общинска инфраструктура“ уточняват, че

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ЗАДИГНАХА АВТОМОБИЛ

18-годишен младеж и две непълнолетни момчета на 17 и 15 години са откраднали лек автомобил от частен имот в село Стоил войвода. На 1 май е получен сигнал от собственика