1 096 ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПОСТАВЕНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
юли 5, 2021 159 Прегледи

1 096 ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПОСТАВЕНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От 28 юни до 4 юли са поставени 1 096 дози ваксини в област Сливен. От тях 38 са поставени от мобилни екипи на РЗИ, на жители в отдалечени населени места – твърдишките села Бяла паланка и Червенаково, както и в сливенския кв. „Надежда“, съобщиха от областната администрация. Общият брой на поставените дози ваксини от началото на кампанията досега възлиза на 33 789.

През изминалата седмица новите случаи на COVID-19 в Сливенска област са седем, 15 души са излекуваните. Трима пациенти на възраст 46, 70 и 76 години, с придружаващи заболявания, изгубиха битката с коронавируса.

Заболеваемостта за поредна седмица остава по-ниска от средната за страната: 11,4 души на 100 хил. души население при 14,8 души за страната.

„Като цяло в област Сливен имаме по-ниско разпространение на заболяването. Но все още има какво да се желае по отношение на ваксинирането. Очаквам по-голяма активност, за да се предпазим от трета вълна на епидемията. Неслучайно продължаваме с информационната кампания за осведомяване на хората. В областта има създадена много добра организация и възможност за ваксиниране с всички одобрени ваксини в България. Надяваме се повече хора вземат мерки и да се погрижат своевременно за здравето си, няма нищо по-важно от него“, коментира областният управител Минчо Афузов.

През тази седмица информационната кампания за ползата от ваксините продължава в новозагорската производствена фирма „Палирия“. Екип на РЗИ е в готовност да посети и други фирми при заявен интерес от работодатели. Без прекъсване продължава и ваксинирането на гражданите от личните лекари, в разкритите пунктове в три болници в Сливен и Нова Загора /графикът е поместен в сайта на администрацията/ и от мобилни екипи.

 

Предишна ПРИСТИГНАХА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ
Следваща МАШИНИ ЗА ПРОБНО ГЛАСУВАНЕ ВЕЧЕ СА ПОСТАВЕНИ В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И ОБЩИНАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ ГОРЯ ТАЗИ НОЩ НА ПАРКИНГ В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал, получен на 21 април в 02,00 часа,  за запален лек автомобил, паркиран на обособен паркинг в района на хипермаркет в кв.“Дружба“. Произшествието

Новини Сливен

КАНДИДАТЪТ НА ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В СЕЛО ЛЮБЕНЕЦ

Мария Вълчева Петкова от ГЕРБ е избрана за кмет на село Любенец, община Нова Загора, област Сливен. Това сочат данните от предварителното преброяване на бюлетините. За Петкова са гласували 113

Новини Сливен

38-ГОДИШНИЯТ ДИМО ДИМОВ ОТ СЛИВЕН ИЗВАДИ КРЪСТА ОТ ВОДИТЕ НА РЕКА НОВОСЕЛСКА

Кметът на Община Сливен Стефан Радев присъства днес на церемония за освещаване бойните знамена на Центъра за подготовка на специалисти. Церемонията се проведе пред паметника на Панайот Хитов с участието