ЯСНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИ В СФЕРАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В ЯМБОЛ ЗА 2019 Г.

ЯСНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИ В СФЕРАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В ЯМБОЛ ЗА 2019 Г.

Носителите на тазгодишните награди в областта на здравеопазването бяха определени от специализираната комисия към община Ямбол.

Със свое решение комисията определи двама носители на най-високо лекарско отличие – награда „Хипократ” за 2019 г. В област „Хуманна медицина” това е д-р Румен Рунков, а за област „Дентална медицина“ – д-р Пенчо Пенчев.

С награда на името на Анка Александрова, която се присъжда на професионалисти по здравни грижи, ще бъде удостоена Янка Ангелова – старша медицинска сестра в Отделението по съдова хирургия на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ гр. Ямбол.

С почетен знак „Герб на община Ямбол” ще бъдат удостоени общо 11 здравни работници – д-р Янка Николова, д-р Мери Петрова, д-р Митко Димитров, д-р Илко Славейков, д-р Стефка Желязкова-Толева, д-р Цанко Владов, д-р Юлиян Генчев, както и Диана Пехливанова – медицинска сестра, Радост Иванова – медицински лаборант, Жана Марчева – медицинска сестра и Мариана Събева – инструктор по лечебно хранене.

Наградите за медицина се връчват ежегодно по повод 7 април – Световния ден на здравето. Официалната церемония ще бъде на 5 април, петък, от 17.00 часа в Ритуалната зала на ул. „Славянска“ № 2.

Предишна ОТ АПРИЛ ЩЕ ЗАПОЧНЕ КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА В 1 ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Следваща ДЕЛОТО СРЕЩУ УБИЕЦА ОТ ГАВРАИЛОВО ВЛИЗА В СЪДА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол 0 коментара

ЯМБОЛ ОТБЕЛЯЗА 141 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ

С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана 141–ата годишнина от Освобождението на града от османско владичество. Инициативата събра пред паметника, на мястото, където са били посрещнати руските войни

Новини Ямбол 0 коментара

В ЯМБОЛ СЛИВАТ УЧИЛИЩА, НО БЕЗ ПРОТЕСТИ

С пълно единодушие членовете на Консултативния съвет по образование в Ямбол подкрепиха предложената от кмета Програма за оптимизация на училищната мрежа в общината, съобщават от пресцентъра на общината.  Идеята е

Новини Ямбол 0 коментара

МИНИСТЪР ТАНЕВА ЩЕ ПОСЕТИ ГРАД ЯМБОЛ

Утре, 17 юни, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще вземе участие в тържественото отбелязване на празника на град Ямбол. Събитието ще се проведе от 10:00 ч. пред

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

7 + 2 =