ЯПОНСКА КОМПАНИЯ ПРОЯВЯВА ИНТЕРЕС КЪМ ТЪРГОВИЯ С МЛЕЧНИ ИЗДЕЛИЯ, МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ

ЯПОНСКА КОМПАНИЯ ПРОЯВЯВА ИНТЕРЕС КЪМ ТЪРГОВИЯ С МЛЕЧНИ ИЗДЕЛИЯ, МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ

Представители на японска компания за търговия с източноевропейски продукти се срещнаха с областния управител на област Сливен Чавдар Божурски.

Юкио Миягаки, Киоко Миягаки и Юки Миягаки посещават за първи път България.

На срещата с областния управител бизнесмените съобщиха, че проявяват интерес особено към държавите в Източна Европа, които не са много осведомени за възможностите на японския пазар. Целта на компанията е да промотира тези възможности. През последните години японските туристи познават България предимно като страната на киселото мляко. „Сега бихме искали да представим и други продукти“, заявиха гостите. Компанията им работи в партньорство с Българо-японска асоциация, с които развиват дейност за популяризиране на българските продукти в Страната на изгряващото слънце.  По време на визитата си гостите ще проучат възможностите за търговия, за бизнес и инвестиции, както и за разкриване на свое представителство на по-късен етап. Не е изключено представителството да е разположено в Сливен. От компанията заявиха още, че биха искали да покажат български продукти на авторитетното търговско изложение в Осака, тъй като този форум определя тенденциите в пазара за години напред. Конкретният интерес засега е насочен към млечните изделия и към произведените в България мед и пчелни продукти.

От своя страна областният управител Чавдар Божурски подчерта, че ръководената от него институция ще окаже пълно съдействие на гостите в изпълнението на съвместните бизнес-проекти. Божурски представи местната икономика, включително традиционните производства.

Посещението на гостите от Япония бе организирано от Българо-полската търговска камара и областната администрация, по инициатива на зам.областния управител Камен Костов. След посещението при областния управител визитата на представителите на компанията продължи по програма, в която бяха предвидени срещи с бизнеса и разглеждане на производството във фирма за мляко и млечни продукти.

 

Предишна ПЕНСИОНЕРИ ОТ СЛИВЕН ПРИВЕТСТВАХА КАНДИДАТ - КМЕТА РУМЕН БОЗУКОВ
Следваща РАЗГОВОРЪТ С МОМЧИЛ ПАНТЕЛЕЕВ ПРОДЪЛЖАВА. ТОЗИ ПЪТ ТЕМАТА Е "РЕД И СИГУРНОСТ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

23-ГОДИШНА СЛИВНАЛИЙКА Е ЗАДЪРЖАНА ЗА ДРОГА

Криминалисти на участък „Надежда“ при РУ-Сливен са установили притежание на наркотични вещества. На 21 март, около 15,10 часа, на бул.“Бургаско шосе“ е извършена проверка на 23-годишната П.М. от град Сливен.

Новини Сливен

РЕКОРД: 12 НОВОЗАРАЗЕНИ В СЛИВЕН

Нови 12 души от Област Сливен са заразени с коронавирус. Това е рекорд за едно денонощие от началото на епидемията. 235 са заразените досега в областта. 130 са новите положителни проби

Новини Сливен

УСМИВКИ И УВЕРЕНОСТ ЗА НОВА ПОБЕДА В СЛИВЕН

Активът на ГЕРБ в Област Сливен демонстрира увереност за нова победа на изборите на 11 юли.Така, както беше на 4 април. Привърженици на партията дойдоха на откриването в зала „Сливен”