ЯНКО ЯНКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК ОТ СЛИВЕН НА ПРИЕМА В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА
юли 3, 2019 1111 Прегледи

ЯНКО ЯНКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК ОТ СЛИВЕН НА ПРИЕМА В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

Янко Янков бе гост на официалния прием в посолството на Съединените американски щати в България по случай Деня на независимостта. Поканата бе отправена от Негово превъзходителство посланик Ерик Рубин и съпругата му Никол Симънс. Празничното събитие за 243-ия рожден ден на САЩ се състоя на 2 юли вечерта. Янко Янков бе най-високопоставеният политик от Сливен, който присъства на приема. И единствен от действащите политици. Той е зам.-председател на ДПС, бивш председател на парламентарната комисия по отбрана и бивш кмет на Сливен. Като депутат четири мандата Янков бе основен двигател за вече осъществената идея в България да има американски военни бази.

Гост на празника бе и друг бивш депутат от Сливен – Деян Червенкондев. На приема беше и журналистът Георги Мангинов, собственик на Sliveninfo.bg и кореспондент на вестник „Стандарт“.

На приема в посолството дойде вицепрезидентът Илияна Йотова, министри, висши магистрати, военни, дипломати, политици, бизнесмени, научни работници и журналисти.

Празненството по случай празника на САЩ бе последно за Ерик Рубин, като посланик в България.

Той  положи клетва като посланик в края на януари 2016 година. За заслугите на дипломата за развитието на българо-американските отношения с Указ на президента на Република България Румен Радев той бе удостоен с орден „Стара планина“, първа степен. Високото държавно отличие бе връчено на посланика неотдавна, преди да изтече мандата му.

Декларацията на независимостта е приета от Континенталния конгрес на 4 юли 1776 година. Документът обявява, че тринадесетте колонии вече не са част от Британската империя и са свободни, независими щати.

 

На снимката, която Sliveninfo публикува между Янко Янков и Георги Мангинов е вицеадмирал Емил Ефтимов, зам.-началник на отбраната на Българската армия.

Предишна ДА СЛОЖИШ СКОБА НА КОЛЕГА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕМИЕРА НА СПЕКТАКЪЛА „ОМАГЬОСАНИТЕ ЛАКОМСТВА“

Премиера на спектакъла „Омагьосаните лакомства” се състоя на малката сцена в Арт-център „Седем” на 31 май. В него участваха младите, но талантливи актьори Василена Маринова /в ролята на Вещицата/, Виктор-Синан

Новини Сливен

СВЕТЛО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“

В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово и Новата 2019 година ви желаем здраве и благополучие на семействата ви. Нека има светлина в душите и домовете ви, да се

Новини Сливен

УТРЕ НАГРАЖДАВАТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ОБЩИНСКИ КРЪГ НА „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2017 – 2018 Г.“

С купи и грамоти ще бъдат наградени победителите от Общински кръг на ,,Ученически игри 2017-2018 г.”. Церемонията ще се проведе утре от 17 часа в спортна зала ,,Васил Левски”. В