ЯНКО ЯНКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК ОТ СЛИВЕН НА ПРИЕМА В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА
юли 3, 2019 1294 Прегледи

ЯНКО ЯНКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК ОТ СЛИВЕН НА ПРИЕМА В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

Янко Янков бе гост на официалния прием в посолството на Съединените американски щати в България по случай Деня на независимостта. Поканата бе отправена от Негово превъзходителство посланик Ерик Рубин и съпругата му Никол Симънс. Празничното събитие за 243-ия рожден ден на САЩ се състоя на 2 юли вечерта. Янко Янков бе най-високопоставеният политик от Сливен, който присъства на приема. И единствен от действащите политици. Той е зам.-председател на ДПС, бивш председател на парламентарната комисия по отбрана и бивш кмет на Сливен. Като депутат четири мандата Янков бе основен двигател за вече осъществената идея в България да има американски военни бази.

Гост на празника бе и друг бивш депутат от Сливен – Деян Червенкондев. На приема беше и журналистът Георги Мангинов, собственик на Sliveninfo.bg и кореспондент на вестник „Стандарт“.

На приема в посолството дойде вицепрезидентът Илияна Йотова, министри, висши магистрати, военни, дипломати, политици, бизнесмени, научни работници и журналисти.

Празненството по случай празника на САЩ бе последно за Ерик Рубин, като посланик в България.

Той  положи клетва като посланик в края на януари 2016 година. За заслугите на дипломата за развитието на българо-американските отношения с Указ на президента на Република България Румен Радев той бе удостоен с орден „Стара планина“, първа степен. Високото държавно отличие бе връчено на посланика неотдавна, преди да изтече мандата му.

Декларацията на независимостта е приета от Континенталния конгрес на 4 юли 1776 година. Документът обявява, че тринадесетте колонии вече не са част от Британската империя и са свободни, независими щати.

 

На снимката, която Sliveninfo публикува между Янко Янков и Георги Мангинов е вицеадмирал Емил Ефтимов, зам.-началник на отбраната на Българската армия.

Предишна ДА СЛОЖИШ СКОБА НА КОЛЕГА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЕХНИЧЕСКА ПРОФИЛАКТИКА НА НАЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ОПОВЕСТЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО

От 30 март до 22 май ОДМВР-Сливен ще проведе техническа профилактика на системата за  ранно предупреждение и оповестяване на населението в областта. В този период е възможно в населените места

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ ПЛАМНА ТАЗИ НОЩ

Автомобил пламна тази нощ в Балкана. На 15 декември, в 03,25 часа, в РУ-Котел е получено съобщение за горящ автомобил в центъра на село Нейково. Автомобилът е „Волво“, собственост на

Новини Сливен

ГРЪМНАХА ДОМАШНО КУЧЕ

Зоополицията в Нова Загора работи по сигнал за умишлено причинена смърт на  домашно животно-куче, в новозагорското село Богданово. 28-годишен мъж е подал заявление в 12,25 часа на 24 февруари, че