ЯНКО ЯНКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК ОТ СЛИВЕН НА ПРИЕМА В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА
юли 3, 2019 1650 Прегледи

ЯНКО ЯНКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК ОТ СЛИВЕН НА ПРИЕМА В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

Янко Янков бе гост на официалния прием в посолството на Съединените американски щати в България по случай Деня на независимостта. Поканата бе отправена от Негово превъзходителство посланик Ерик Рубин и съпругата му Никол Симънс. Празничното събитие за 243-ия рожден ден на САЩ се състоя на 2 юли вечерта. Янко Янков бе най-високопоставеният политик от Сливен, който присъства на приема. И единствен от действащите политици. Той е зам.-председател на ДПС, бивш председател на парламентарната комисия по отбрана и бивш кмет на Сливен. Като депутат четири мандата Янков бе основен двигател за вече осъществената идея в България да има американски военни бази.

Гост на празника бе и друг бивш депутат от Сливен – Деян Червенкондев. На приема беше и журналистът Георги Мангинов, собственик на Sliveninfo.bg и кореспондент на вестник „Стандарт“.

На приема в посолството дойде вицепрезидентът Илияна Йотова, министри, висши магистрати, военни, дипломати, политици, бизнесмени, научни работници и журналисти.

Празненството по случай празника на САЩ бе последно за Ерик Рубин, като посланик в България.

Той  положи клетва като посланик в края на януари 2016 година. За заслугите на дипломата за развитието на българо-американските отношения с Указ на президента на Република България Румен Радев той бе удостоен с орден „Стара планина“, първа степен. Високото държавно отличие бе връчено на посланика неотдавна, преди да изтече мандата му.

Декларацията на независимостта е приета от Континенталния конгрес на 4 юли 1776 година. Документът обявява, че тринадесетте колонии вече не са част от Британската империя и са свободни, независими щати.

 

На снимката, която Sliveninfo публикува между Янко Янков и Георги Мангинов е вицеадмирал Емил Ефтимов, зам.-началник на отбраната на Българската армия.

Предишна ДА СЛОЖИШ СКОБА НА КОЛЕГА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В УЧРЕДЯВАНЕТО НА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН ,,ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ”

На учредително събрание, състояло се в община Казанлък беше създадена Организация за управление на туристически район ,,Долината на розите”. В рамките на заседанието беше избран 7-членен Управителен съвет, в който

Новини Сливен

ЕТО ГИ НОВИТЕ 41

Ясни са имената на новите 41 общински съветници в Сливен. Те вече са избрани, но все още се очаква решението на Общинската избирателна комисия. Най – много съветници има ПП

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 21.09 /петък/ поради авария е прекъснато водоподаването в част от кв. „Клуцохор“ до 12.30ч. Днес 21.09 /петък/ поради авария е прекъснато водоподаването в района на ТЕЦ-Сливен-з-д.Цочо до 12.00ч. Днес