ЯМБОЛ ЩЕ ИЗГРАЖДА КОМПОСТИРАЩА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА БИОРАЗГРАДИМИ ОТПАДЪЦИ ЗА НАД 3,7 МИЛИОНА ЛЕВА
януари 24, 2020 385 Прегледи

ЯМБОЛ ЩЕ ИЗГРАЖДА КОМПОСТИРАЩА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА БИОРАЗГРАДИМИ ОТПАДЪЦИ ЗА НАД 3,7 МИЛИОНА ЛЕВА

Компостираща инсталация ще бъде изградена по проект на Община Ямбол „ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА КОМПОСТИРАЩА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБРАНИ ЗЕЛЕНИ И БИОРАЗГРАДИМИ ОТПАДЪЦИ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ“, договор за безвъзмездна финансова помощ (АДБФП) № BG16M1OP002-2.005-0014-C01. Целите, дейностите и планираните резултати ще бъдат представени на пресконференция на 29 януари 2020 година от 11:00 часа в хотел „Диана Палас“.

Проектът стартира през юли 2019 година.

Изграждането на съоръжението ще доведе до намаляване на количеството депонирани битови отпадъци в града. В Ямбол ще бъдат позиционирани контейнери за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци. Общия размер на инвестицията е над 3,7 милиона лева.

Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, чрез Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и Държавния бюджет на Република България осигуряват 2,5 милиона лева безвъзмездна помощ.

Собственият финансов принос на Община Ямбол е 1,2 милиона лева, в т.ч. ДДС – 604 475,60 лева, собствено участие – 548 892,80 лева.

Компостиращата инсталация ще бъде изградена на терен в близост до площадката на Регионалното депо край с. Хаджидимитрово. Общата продължителност на проекта е 24 месеца, като изпълнението на дейностите се планира в рамките на 19 месеца.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЗАДИГНАХА ЗЛАТО ОТ КЪЩА В КВАРТАЛ "РЕЧИЦА"

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ

Уважаеми г-н Кмет, дами и господа, Предстоят местни избори. Вече се чувства започнала предизборна кампания и борба за печелене на електорат по различен начин – агитация, компромати и пр. Ако

Новини Ямбол

ИЗВЪРШИТЕЛ НА ПАЛЕЖ Е ЗАДЪРЖАН В ЯМБОЛ

Разследването започва на 3 април, след като при провеждане на процесуално следствени действия – оглед на местопроизшествие на пожар в жилище в ямболския комплекс „Златен рог“, са  установени и следи

Новини Ямбол

ПРИКЛЮЧИ ОБНОВЯВАНЕТО НА КЛЮЧОВИ ЦЕНТРАЛНИ ЗОНИ В ЯМБОЛ

Две от ключовите зони в централната част на Ямбол, обновени по европейски проект, ще бъдат отворени за обществено ползване от утре, 24 ноември. Това са централните паркови площи, източно от