ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА ПРИЕМА РОДИЛКИ
юни 20, 2019 333 Прегледи

ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА ПРИЕМА РОДИЛКИ

В Ямболската болница „Свети Пантелеймон“ отново приемат родилки. Преди час от болницата съобщиха чрез фейсбук-страницата си, че от 18 юни отделението по акушерство и гинекология е възобновило своята дейност в стационара по клинична пътека № 5 – „Раждане“, родилна помощ, свързана с раждането и дейността по грижи и диагностика/лечение на новороденото.

Родилното отделение беше затворено в началото на април заради липса на специалисти по неонатология.

Миналия месец директорът на ямболската болница д-р Панайот Диманов съобщи пред БНР, че е сключен договор за съвместна медицинска дейност с Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора за подпомагане на диагностично-лечебна дейност и подпомагане с лекари и специалисти по здравни грижи.

Командировани са неонатолози и акушер-гинеколози от университетската болница, за да заработи ямболското родилно отделение, допълни Диманов.

С този договор между двете лечебни заведения се очаква да се подобри ситуацията в още шест отделения, в които лекарите също не достигат.

В момента родилното отделение обаче възстановява дейността си, не по силата на договора с Университетската клиника, съобщи за 999 днес д-р Диманов. От 17 юни като неонатолог в болницата е назначен д-р Кулишев.

 

Предишна СЪДЪТ ГЛОБИ С 1000 ЛЕВА ДИРЕКТОРА НА ДЕТСКА ГРАДИНА "МАК" В СЛИВЕН
Следваща ЛИКВИДАТОРЪТ НА КОЖНИЯ ЦЕНТЪР УВАЖИ СЪВЕТНИЦИТЕ И ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗХОДИТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ШЕСТИЯТ ЛЕТЕН ФИЛМОВ МАРАТОН В ЯМБОЛ ЗАЛАГА НА КУЛТОВИ СВЕТОВНИ ЗАГЛАВИЯ И РОДНИ КЛАСИКИ

Този петък в Ямбол стартира шестият поред летен филмов маратон, организиран от община Ямбол, с безплатни прожекции за зрителите. От 28 юни до 1 септември Лятното кино в Градския парк

Новини Ямбол

ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ЯМБОЛ, ЗАТВАРЯТ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА

Обявена е грипна епидемия в Ямбол и областта. От петък – 26 януари до сряда, 31 януари, включително затварят всички учебни заведения на територията на областта. Това реши Областната комисия

Новини Ямбол

ЯМБОЛ ПРАТИ КУКЕРСКИ МАСКИ В СОФИЯ, ОЧАКВАТ СЕ И В СЛИВЕН

Страховити гигантски кукерски маски посрещат посетителите на столичното „Ларго“ и още с разполагането им се превърнаха в атракция за безброй фотосесии на столичани и гости на София. Експонираните под купола

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 × 5 =