ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА ПРИЕМА РОДИЛКИ
юни 20, 2019 527 Прегледи

ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА ПРИЕМА РОДИЛКИ

В Ямболската болница „Свети Пантелеймон“ отново приемат родилки. Преди час от болницата съобщиха чрез фейсбук-страницата си, че от 18 юни отделението по акушерство и гинекология е възобновило своята дейност в стационара по клинична пътека № 5 – „Раждане“, родилна помощ, свързана с раждането и дейността по грижи и диагностика/лечение на новороденото.

Родилното отделение беше затворено в началото на април заради липса на специалисти по неонатология.

Миналия месец директорът на ямболската болница д-р Панайот Диманов съобщи пред БНР, че е сключен договор за съвместна медицинска дейност с Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора за подпомагане на диагностично-лечебна дейност и подпомагане с лекари и специалисти по здравни грижи.

Командировани са неонатолози и акушер-гинеколози от университетската болница, за да заработи ямболското родилно отделение, допълни Диманов.

С този договор между двете лечебни заведения се очаква да се подобри ситуацията в още шест отделения, в които лекарите също не достигат.

В момента родилното отделение обаче възстановява дейността си, не по силата на договора с Университетската клиника, съобщи за 999 днес д-р Диманов. От 17 юни като неонатолог в болницата е назначен д-р Кулишев.

 

Предишна СЪДЪТ ГЛОБИ С 1000 ЛЕВА ДИРЕКТОРА НА ДЕТСКА ГРАДИНА "МАК" В СЛИВЕН
Следваща ЛИКВИДАТОРЪТ НА КОЖНИЯ ЦЕНТЪР УВАЖИ СЪВЕТНИЦИТЕ И ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗХОДИТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

В ОБЛАСТ ЯМБОЛ МЯРКАТА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА СВИНЕ В ЗАДЕН ДВОР Е ИЗПЪЛНЕНА НА 95 %

„В област Ямбол, по данните подадени от кметовете на общини и кметове на населени места, 95 процента от прасетата отглеждани в заден двор са вече заклани и прибрани от стопаните.

Новини Ямбол

МАКЕТ НА ЛЕГЕНДАРЕН ЦЕПЕЛИН ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА В МУЗЕЯ НА БОЙНАТА СЛАВА В ЯМБОЛ

Макет на легендарния цепелин L 59 е последната придобивка, която попълва колекцията от уникални експонати на Музея на бойната слава в Ямбол. Със своите 227 метра дължина, произведеният през 1917

Новини Ямбол

КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР „ДИАНОПОЛИС“ Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА НА ОБЩИНА ЯМБОЛ

Камерен оркестър „Дианополис“ е тазгодишният носител на най-високото отличие на община Ямбол – „Наградата на Ямбол“. Предложението, внесено от кмета Георги Славов бе подкрепено единодушно с 33 гласа „За“ на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

one × two =