ЯМБОЛСКАТА АРТ ГАЛЕРИЯ „СТОЙЧЕВ“ ОТБЕЛЯЗВА 15-ИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН С ИЗЛОЖБА НА НАД 40 ХУДОЖНИЦИ
21.06.2024 685 Прегледи

ЯМБОЛСКАТА АРТ ГАЛЕРИЯ „СТОЙЧЕВ“ ОТБЕЛЯЗВА 15-ИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН С ИЗЛОЖБА НА НАД 40 ХУДОЖНИЦИ

Ямболската арт галерия „Стойчев“ отбелязва 15-ия си рожден ден с обща изложба на над 40 художници от цялата страна. Експозицията беше открита снощи и е част от събитията в празничната програма за Деня на Ямбол – Свети Дух, който тази година е на 24 юни.

Изложбата е синтез в жанрово и стилово многообразие на над 100 творби на изявени съвременни български автори. Подредени са живописни и акварелни платна, графики, рисунки, икони, пластики от дърво, бронз, керамика, порцелан, каза за БТА галеристът Красимир Стойчев.

За тези 15 години галерия „Стойчев“ успя да заеме своето достойно място на културния небосклон в Ямбол. Успя да се превърне в събирателно място за творческата общност. В галерията тупти пулсът на съвременното изкуство и служи като един репер, каза за БТА художникът Сашо Казанджиев, който по традиция е куратор на изложбите в галерията.

Тук са показвани произведения на изобразителното изкуство в целия им спектър – от изящните до декоративно-приложните изкуства. Правени са индивидуални, общи и групови изложби. Представяни са както местни, така нови за ямболската публика автори, които са утвърдени у нас и в чужбина, допълни Казанджиев.

На откриването на изложбата присъстваха десетки художници, писатели, фотографи, творци, журналисти и почитатели на изкуството. Гост на събитието бе и заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов.

„Благодарен съм на всички автори, особено на ямболските, с които започнах преди 15 години. Благодарен съм, че тук виждам толкова много хора, приятели, съмишленици. Надявам се да продължите да цените това място и изкуството“, каза при откриването Красимир Стойчев.

„Изложбата неслучайно откриваме в навечерието на празника на Ямбол – Свети Дух. Галерията успя да се превърне в едно духовно пространство за културната общественост. Искам да поздравя Краси Стойчев за усърдието, дързостта, смелостта, търпението и високата нравственост, които прояви през тези 15 години“, каза Сашо Казанджиев.

Изложбата може да бъде разгледана до 30 юли в галерията на ул. „Цар Иван Александър“ 7 в Ямбол. Входът е свободен.

 

БТА

Предишна СТАРТИРА 24-ЧАСОВ КОНТРОЛ ЗА УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ В СЛИВЕНСКО
Следваща ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“ ПРОДЪЛЖАВА НАБИРАНЕТО НА ПРОЕКТИ ЗА ВТОРАТА ЗА ТАЗИ ГОДИНА СЕСИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ПИЩНА ДЖИПСИ – ФИЕСТА СНОЩИ В ЯМБОЛ

Зрелищни музикални изпълнения, горещи емоции и танци белязаха снощния концерт на Original Gypsies“ в Ямбол. Повече от 20-хилядна публика се събра на площада в Ямбол за концерта на кралете на

Новини Ямбол

В ОБЛАСТ ЯМБОЛ ИМА НАВОДНЕНИ КЪЩИ И ДВОРОВЕ

Валежите на територията на областта постепенно спират и притокът на реките се очаква да спада. Във връзка с повишените нива на реките и падналите валежи през последното денонощие, към 8.00

Новини Сливен

ИВАН КЛИСУРСКИ И ЗЛАТОМИРА КАРАГЕОРГИЕВА-МОСТРОВА С ПРИЕМНИ ДНИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ В СЛИВЕН И В ЯМБОЛ

В качеството си на член на Комисията по туризма и на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите, Иван Клисурски ще има приемни дни в следните населени