ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ СЕ НАПЪЛНИ ДО 22,6 МЛН. КУБИКА
март 25, 2021 1815 Прегледи

ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ СЕ НАПЪЛНИ ДО 22,6 МЛН. КУБИКА

От три години язовир „Асеновец“ не е бил токова пълен. В момента водата в него е 22,6 млн. куб. метра, а тенденцията е към покачване. Това съобщи пред Sliveninfo инж. Севдалин Рашев, управител на ВиК – Сливен.

28 млн. куб. метра е максималният обем на язовира, който е основен източник на вода за Сливен.

„Все още една трета от водата за града се подава помпажно от река Тунджа. Ако язовирът продължи да се пълни, ще минем изцяло на подаване на вода от него. Не сме изпускали вода, съхраняваме всяка капка. Последните три години и особено миналата година бяха изпитание за всички ни. Важното е, че не допуснахме режим на водата и това е успех“, каза инж. Рашев.

Предишна СПОКОЙНА ПЪТНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща БЕЗ "СИНЯ ЗОНА" В СЛИВЕН ЗА ПЕРИОДА НА НАЦИОНАЛНИЯ ЛОКДАУН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОР НА БМВ Е ЗАЛОВЕН ДА КАРА СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

В периода 28-30 септември на територията на град Сливен са установени водачи, употребили алкохол, наркотици и управление на нерегистрирани превозни средства, за което са образувани бързи производства.  21-годишният Г.Г. от

Новини Сливен

СЛИВЕН ЧЕСТВА НЕЗАВИСИМОСТТА С ТЪРЖЕСТВЕН РИТУАЛ И ПОКАЗ НА ВОЕННА ТЕХНИКА

  С тържествен ритуал с издигане на националния трибагреник и военни почести Сливен отбеляза 110-тата годишнина от провъзгласяването на независима България.  Церемонията се състоя на централния площад”Хаджи Димитър”. Кметът на общината

Новини Сливен

В БОЛНИЦАТА ОТВОРИ КАБИНЕТ ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ВАКСИНИ

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е отворен кабинет за поставяне на ваксини. Днес е с работно време от 10 до 14 часа. Предстои изготвяне на график за следващите дни.