ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ СЕ НАПЪЛНИ ДО 22,6 МЛН. КУБИКА
март 25, 2021 2499 Прегледи

ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ СЕ НАПЪЛНИ ДО 22,6 МЛН. КУБИКА

От три години язовир „Асеновец“ не е бил токова пълен. В момента водата в него е 22,6 млн. куб. метра, а тенденцията е към покачване. Това съобщи пред Sliveninfo инж. Севдалин Рашев, управител на ВиК – Сливен.

28 млн. куб. метра е максималният обем на язовира, който е основен източник на вода за Сливен.

„Все още една трета от водата за града се подава помпажно от река Тунджа. Ако язовирът продължи да се пълни, ще минем изцяло на подаване на вода от него. Не сме изпускали вода, съхраняваме всяка капка. Последните три години и особено миналата година бяха изпитание за всички ни. Важното е, че не допуснахме режим на водата и това е успех“, каза инж. Рашев.

Предишна СПОКОЙНА ПЪТНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща БЕЗ "СИНЯ ЗОНА" В СЛИВЕН ЗА ПЕРИОДА НА НАЦИОНАЛНИЯ ЛОКДАУН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО – СЛИВЕН ПОСРЕЩА СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА С МНОГО ИНИЦИАТИВИ И СВЪРШЕНА РАБОТА

Държавно горско стопанство Сливен стопанисва държавните горски територии, намиращи се в границите на община Сливен, която обхваща землищата на град Сливен, град Кермен и селата Бинкос, Блатец, Бяла, Въглен, Гавраилово,

Новини Сливен

УС НА ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“ – СЛИВЕН ОБЯВЯВА НАБИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПЪРВАТА СИ СЕСИЯ ЗА 2019 Г.

Общински фонд „Култура” започва набиране на предложения за проекти в областта на културата, тематично свързани със Сливен и сливенския край. Проектите могат да се подават от 9 януари до 16

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ОТКРИВА НОВИЯ СИ ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН

Сливенският симфоничен оркестър открива новия си творчески сезон на 20 септември в зала „Сливен“. Концертът с диригент Димитър Караминков и солист Атанас Кръстев – виолончело ще започне в 19 часа.