ЯЗОВИРИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН СА БЕЗОПАСНИ И МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ
22.04.2024 222 Прегледи

ЯЗОВИРИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН СА БЕЗОПАСНИ И МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ

Специализиран експертен съвет при Община Сливен прие анализи и оценка на сигурността относно експлоатационното състояние на язовирите, които са общинска собственост. За това информира инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“. Това са Елата в землището на село Гавраилово и язовирите до селата Николаево, Скобелево, Чокоба, местността Карандила и Капаклии в землището на Старо село.

Като собственик, Община Сливен има законовото задължение на всеки две години да извършва оценка за безопасността на язовирите, в това число, язовирни стени и съоръженията към тях, независимо, че една част от тях са отдадени под наем. Заключението в изготвените от специалист – хидротехническо строителство и приети от специализирания експертен съвет анализи, сочат, че всички язовири – общинска собственост, са в добро техническо състояние и може да се експлоатират без ограничения, посочи още инж. Кънева.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЗАСЕДАНИЕ НА СВЕТИЯ СИНОД ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА НА СЛИВЕН

В навечерието на Рождество Христово председателят на Окръжен съд – г-н Къню Жеков и председателят на Районен съд – г-жа Живка Кирилова организираха коледна изложба на произведения на изкуството на

Новини Сливен

66-ГОДИШЕН МЪЖ Е ПОСТРАДАЛ ОТ ПОБОЙ ПРЕД ИГРАЛНА ЗАЛА В КВ. „БЪЛГАРКА“

Криминалисти  на РУ-Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 22 март, в 21,07 часа, от тел. 112, е получен сигнал за сбиване пред игрална зала в град Сливен.

Новини Сливен

ТУРНИР ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА КУПА „ГЕРБ“ СЕ ПРОВЕДЕ В ШИВАЧЕВО

Турнир по волейбол организираха Общинската организация на ПП ГЕРБ-Твърдица и отборът по волейбол в гр. Шивачево. В надпреварата за Купа „ГЕРБ“ се включиха четири отбора от Сливен, Раднево, Нова Загора