ЮЛИЯ ГАВАЗОВА: 2019 ГОДИНА Е ЕДНА ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ ВЪВ ФИНАНСОВО ОТНОШЕНИЕ ЗА ОБЩИНА СЛИВЕН
август 27, 2020 889 Прегледи

ЮЛИЯ ГАВАЗОВА: 2019 ГОДИНА Е ЕДНА ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ ВЪВ ФИНАНСОВО ОТНОШЕНИЕ ЗА ОБЩИНА СЛИВЕН

2019 година е една от най-успешните във финансово отношение за община Сливен. Доказателство за това е и оценката на отчета от Сметна палата, който е заверен без резерви. Това каза днес председателят на Комисията по бюджет и финанси в местния парламент и общински съветник от ГЕРБ Юлия Гавазова. „Вече трета по ред година мнението на Сметната палата за заверка на бюджета е без резерви. От отчета става ясно, че през 2019 година Общината е работила за осигуряване изпълнението на приоритетите, целите и мерките, заложени в програмата за икономическо развитие, плана за финансово оздравяване и ефективното управление на финансовите ресурси“, каза още Гавазова.

Постъпленията са над 96,5 млн. лв., като годишният план е изпълнен на 80 на сто при 79,4 на сто за 2018 г. Годишният план за приходите от местни данъци е изпълнен на 104,3 на сто, като е отчетено увеличение спрямо 2018 г. с 8,8 на сто.

Приходите за делегираните от държавата дейности в размер на 63 944 204 лв. са изпълнени 85,9 на сто. Общинските приходи са 32 624 510 лв., с изпълнение на годишната задача 70,5 на сто.

На редовното си заседание днес Общински съвет прие изменението на бюджета на Община Сливен за 2020 г. и на Индикативния разчет за сметките за средства от Европейския съюз, администрирани от Националния фонд за 2020 г.

„Причините за изменението на бюджета са, за да продължи развитието и усъвършенстването на социалната и техническа инфраструктура, и за решаване на важни за хората въпроси“, обясни Юлия Гавазова.

С гласуваните днес промени се предоставят 25 000 лв. за изграждане на PCR лаборатория за диагностика на COVID-19 към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Заложени са допълнителни средства за ремонт на покрива на НУ „Антон Иванов“ в кв. „Клуцохор“, саниране на ДГ „Звездица“, реконструкция и изграждане на улица в с. Гавраилово, за подмяна на канализацията на с. Селиминово и за водоснабдяване на с. Градско. В разходната част са предвидени допълнителни средства за увеличение на възнагражденията на служителите в социалните заведения, както и за заплати на персонала на новооткритите групи в Детска ясла № 13. В приходната част, заради изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт в Сливен по ОП „Региони в растеж“, е възстановен заем на стойност 131 200 лв.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН СТАВА ПАРТНЬОР В ПРОЕКТ НА ТЪРГОВСКО - ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА - СТАРА ЗАГОРА
Следваща ПИЯН ШОФЬОР, КОЙТО НЯМА КНИЖКА, КАТАСТРОФИРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТЛАГА СЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КНИГАТА НА ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ

От читалище „Зора“ съобщават, че заради лошите метеорологични условия се отлага представянето на книгата на Георги Йорданов, което беше предвидено за тази вечер от 18 часа. Датата на представянето ще

Новини Сливен

КОЛЬО МИЛЕВ: ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ПРЕСЕЧЕ НАСАЖДАНЕТО НА СТРАХОВЕ СРЕД РОМИТЕ

Насаждането на ирационални страхове у ромите е вредно и престъпно и може да има тежки последици. Днес манипулацията е с ромите от Сливен, Карнобат, Асеновград, утре напрежението ще ескалира в

Новини Сливен

10 РЕМОНТИРАНИ ТАНКА Т-72 ИДВАТ В СЛИВЕН

Изпитания на последния ремонтиран през тази година танк Т-72 на Сухопътните войски се проведоха днес на полигона на „ТЕРЕМ-Хан Крум“ ЕООД в гр. Търговище. Това е десетият възстановен танк, който