ЮЛИЯ ГАВАЗОВА: 2019 ГОДИНА Е ЕДНА ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ ВЪВ ФИНАНСОВО ОТНОШЕНИЕ ЗА ОБЩИНА СЛИВЕН
август 27, 2020 1046 Прегледи

ЮЛИЯ ГАВАЗОВА: 2019 ГОДИНА Е ЕДНА ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ ВЪВ ФИНАНСОВО ОТНОШЕНИЕ ЗА ОБЩИНА СЛИВЕН

2019 година е една от най-успешните във финансово отношение за община Сливен. Доказателство за това е и оценката на отчета от Сметна палата, който е заверен без резерви. Това каза днес председателят на Комисията по бюджет и финанси в местния парламент и общински съветник от ГЕРБ Юлия Гавазова. „Вече трета по ред година мнението на Сметната палата за заверка на бюджета е без резерви. От отчета става ясно, че през 2019 година Общината е работила за осигуряване изпълнението на приоритетите, целите и мерките, заложени в програмата за икономическо развитие, плана за финансово оздравяване и ефективното управление на финансовите ресурси“, каза още Гавазова.

Постъпленията са над 96,5 млн. лв., като годишният план е изпълнен на 80 на сто при 79,4 на сто за 2018 г. Годишният план за приходите от местни данъци е изпълнен на 104,3 на сто, като е отчетено увеличение спрямо 2018 г. с 8,8 на сто.

Приходите за делегираните от държавата дейности в размер на 63 944 204 лв. са изпълнени 85,9 на сто. Общинските приходи са 32 624 510 лв., с изпълнение на годишната задача 70,5 на сто.

На редовното си заседание днес Общински съвет прие изменението на бюджета на Община Сливен за 2020 г. и на Индикативния разчет за сметките за средства от Европейския съюз, администрирани от Националния фонд за 2020 г.

„Причините за изменението на бюджета са, за да продължи развитието и усъвършенстването на социалната и техническа инфраструктура, и за решаване на важни за хората въпроси“, обясни Юлия Гавазова.

С гласуваните днес промени се предоставят 25 000 лв. за изграждане на PCR лаборатория за диагностика на COVID-19 към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Заложени са допълнителни средства за ремонт на покрива на НУ „Антон Иванов“ в кв. „Клуцохор“, саниране на ДГ „Звездица“, реконструкция и изграждане на улица в с. Гавраилово, за подмяна на канализацията на с. Селиминово и за водоснабдяване на с. Градско. В разходната част са предвидени допълнителни средства за увеличение на възнагражденията на служителите в социалните заведения, както и за заплати на персонала на новооткритите групи в Детска ясла № 13. В приходната част, заради изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт в Сливен по ОП „Региони в растеж“, е възстановен заем на стойност 131 200 лв.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН СТАВА ПАРТНЬОР В ПРОЕКТ НА ТЪРГОВСКО - ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА - СТАРА ЗАГОРА
Следваща ПИЯН ШОФЬОР, КОЙТО НЯМА КНИЖКА, КАТАСТРОФИРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДИНСТВЕНАТА ФУРНА В СЛИВЕН, КОЯТО РАБОТИ ДЕНОНОЩНО

Фурна „Двата аслана“ е единствената в Сливен, която работи денонощно. И една от малкото, в която се правят прочутите сливенски милинки, показа проучване на Sliveninfo. Именно заради сливенските милинки и

Новини Сливен

НАД 120 ПЕВЦИ, ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ И ТАНЦЬОРИ НА КОНКУРСА „ФОЛКЛОРНА ОГЪРЛИЦА“ В КОТЕЛ

На 21 април /събота/, Котел ще бъде домакин на ХVІ-то издание на Националния детски конкурс „Фолклорна огърлица“. В него участие ще вземат над 120 деца на възраст от 7 до

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ОТ БУРГАС, СЛИВЕН И ЯМБОЛ ПРЕМЕРИХА СИЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОЖАРОПРИЛОЖЕН СПОРТ

На 18 май  в град Нова Загора се проведе тазгодишното зонално състезание по пожароприложен спорт. В надпреварата взеха участие отборите на Регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН)