ЮИДП С ПРИЗИВ: ДА ОПАЗИМ ГОРИТЕ ОТ ПОЖАРИ!
юли 18, 2022 647 Прегледи

ЮИДП С ПРИЗИВ: ДА ОПАЗИМ ГОРИТЕ ОТ ПОЖАРИ!

35 низови пожара са регистрирани на територията на Югоизточно държавно предприятие от началото на годината до момента. Засегнати са близо 3000 дка иглолистни и широколистни дървесни видове, смесена растителност, треви и незалесени площи. Това е близо 30 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, когато са отчетени 12 пожара, които са засегнали 100 дка горски площи. Основната причина за повече от 98% от пожарите в горските територии е човешка небрежност.

Средногодишно огнената стихия на територията на ЮИДП засяга над 13 000дка гора, което е площ сравнима с размерите на 1850 футболни игрища. Затова на прага на активния пожароопасен сезон Югоизточно държавно предприятие апелират за повишено внимание при боравене с огън на открито и напомнят, че паленето в гората е забранено, освен на обозначените за това места.

Във всички териториални поделения на ЮИДП са утвърдени годишните оперативни планове с мерките за превенция и защита на горите от пожари, които се осъществяват от горските стопанства успешно и са в процес на провеждане.Противопожарната техника на предприятието е в пълна готовност да реагира при възникване на запалвания.До момента участие в гасенето на горски пожари са взели над 300 служители на ДГС/ДЛС и близо 100 коли на територията на ЮИДП.

През този месец тече контрол по изпълнението на противопожарните мероприятия и оборудване на поделенията, извъшвано експерти на централното управлениена ЮИДП, районните службина ПБЗН и регионалните дирекции на горите.Специално внимание е отделено за подготовката на минерализованиивици, лесокултурни и бариерни прегради, които ограничават пътя на възникнал огън от пътна мрежа, а и не само към горите.

Предишна ЗАВЪРШИ ЦИКЪЛЪТ ОТ СРЕЩИ, СВЪРЗАНИ С КАНДИДАТСТВАНЕТО ПО УЧРЕДЯВАНЕ НА НОВА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – КОТЕЛ, СЛИВЕН И ВЪРБИЦА
Следваща ЧЕСТВАМЕ 185 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Съдия пита подсъдимия: – И не се ли страхувате, когато обирате някоя каса? – Разбира се, че се страхувам. Ами ако е празна… Съпрузи си вдигат скандал още на

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Котката хванала една мишка и я пита: – Искаш ли да живееш? Мишката я погледнала закачливо, намигнала ѝ похотливо и казала: – Ама с когоооо? С когоооо? – Пфууууу, каква

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа. Днес дойде мейл само за 5.6 милиона.