ЮИДП – СЛИВЕН СЪРДЕЧНО КАНИ ТАЗИ СЪБОТА ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПОРЕДНА ЗАЛЕСИТЕЛНА АКЦИЯ В  ОБЛАСТ ЯМБОЛ

ЮИДП – СЛИВЕН СЪРДЕЧНО КАНИ ТАЗИ СЪБОТА ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПОРЕДНА ЗАЛЕСИТЕЛНА АКЦИЯ В ОБЛАСТ ЯМБОЛ

Доброволческа залесителна акция, организирана от ЮИДП Сливен и ДГС Тунджа, ще се проведе за пореден път през идната събота, 04 декември. Ще бъде извършено попълване на култури от червен дъб и среброслистна липа, с дръвчета от горско плодни видове в община Стралджа, в землището на с. Поляна. Площта на едногодишната култура е 117 дка, поради което посадните места, на които ще се попълва, ще бъдат маркирани и подбрани, така че да не затрудняват гражданите. Фиданките са дарени от Гората.бг и са от махалебка, киселица, слива и дюля, като целта им е да се осигури храна на дивеча, птиците и пчелите.

„След проведената първа съвместна акция по залесяване, организирана от Югоизточно държавно предприятие и Гората.бг в Община Сливен и проявеният интерес от страна на гражданите, решихме да дадем възможност и на доброволци от област Ямбол да се включат в нашите дейности по увеличаване възпроизводството на горите. ЮИДП ДП Сливен залесява близо 4000 дка всяка година, като ДГС Тунджа дава най-големия принос в тази дейност – през 2021 г. са предвидени близо 1300 дка, които ще бъдат изпълнени до края на годината. Желаещите да се включат в тази инициатива ще имат възможност да видят създадени култури през последните 5-6 години, в землището на с. Поляна от цер, червен дъб, атласки кедър и черен бор, които са с много висок процент на прихващане и добро развитие.“, заявиха от ръководството на предприятието.

Организаторите апелират всеки гражданин, желаещ да посади дърво, да се присъедини в акцията, като за целта са осигурени 2000 бр. фиданки и инструменти за засаждането им. Служители от Държавно горско стопанство Тунджа и ЮИДП Сливен ще бъдат също на място през целия ден, за да съдействат на гражданите с подробен инструктаж за правилно и качествено засаждане. От ЮИДП припомнят, че залесяването е доброволческо, напълно безплатно за участниците и всеки е добре дошъл без нужда от записване, като засаждането на дърветата ще премине при спазване на всички противоепидемичните мерки.

Сборният пункт за всички желаещи да се включат в акцията по засаждане ще бъде в 11:00 ч. на 4 декември /събота/, на 3 км след разклона за с.Леярово, в посока с. Камен връх. Тук ще откриете точни координати на локация: 42.17’14’’N 26.47’35’’E. Обектът се намира съвсем близо до асфалтовия път, от лявата му страна, като колите могат да се паркират на черния път.
При невъзможност събитието на бъде осъществено, поради метеорологичните условия, ще бъде публикувана информация, за кога се отлага съвместната дейност, на официалната страница на ДГС Тунджа във facebook.

Предишна 45-ГОДИШНА ЖЕНА БЕ УДАРЕНА ОТ АВТОМОБИЛ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В СЛИВЕН
Следваща ДВИЖЕНИЕТО В ОБЛАСТ СЛИВЕН ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШВА С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ ЗАРАДИ МОКРИ НАСТИЛКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Питат ме: – Колко често може да пием вино? Отговарям: – Купете си календар. Там дните, в които може да пиете, са отбелязани с цифри. И както се досещате –

Новини Сливен

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР РАЗПОРЕДИ ВРЕМЕННИ ЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ДО 30 СЕПТЕМВРИ

Със заповеди на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов се въвеждат временни епидемични мерки за периода от 1 до 30 септември. Носенето на предпазни маски или други средства, покриващи

Новини Сливен

МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ В СЛИВЕН ВЕЧЕ СЕ РАДВА НА СПЕЦИАЛНИ ПЕЛЕНИ, СЪЗДАДЕНИ ЗА НАЙ-КРЕХКИТЕ НЕДОНОСЕНИ БЕБЕТА

Pampers дарява специализирани пелени за бебета с тегло от 800 грама МБАЛ „Д-р Иван Селимински” АД безвъзмездно получи специализирани пелени за недоносени бебета. Дарението е част от мащабна инициатива на