ЮГОИЗТОЧНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ Е ОСИГУРИЛО НАД 230 000 КУБИЧЕСКИ МЕТРА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ ДО МОМЕНТА

ЮГОИЗТОЧНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ Е ОСИГУРИЛО НАД 230 000 КУБИЧЕСКИ МЕТРА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ ДО МОМЕНТА

Над 230 000 пространствени кубични метра дърва за огрев са определени за директни продажби на физически лица през новия отоплителен сезон от Югоизточно държавно предприятие – Сливен. Количествата са ориентировъчни и при повишено търсене с настъпването на есенно-зимния период държавните горски и ловни стопанства могат да предложат допълнителни обеми.
От Югоизточно държавно предприятие – Сливен, до момента са заплатени и издължени от склад 154 887 пространствени куб. метра дърва за нуждите на населението. Най-много от тях са получени в стопанствата от Бургаска област – 78 530 пр.куб.м. В област Сливен те са 26 249 пр.куб.м, в област Ямбол – 14 958 пр.куб.м, в област Стара Загора – 16 284 пр.куб.м и в област Хасково – 18 866 пр.куб.м, като общо 20 484 домакинства вече са получили заявените от тях дърва.

Продажбата на дърва се извършва през цялата година, но летните месеци са най-активният период, в който хората бързат да осигурят отоплението си за зимата. Във всички държавни горски и ловни стопанства към ЮИДП – Сливен е създадена организация, така че да бъдат удовлетворени нуждите на физическите лица с дърва.

Ръководството на ЮИДП – Сливен апелира гражданите да подават сигнали за нередности при констатирани нарушения по време на доставките на дърва за огрев и напомня, че дървесината, която не е маркирана, не е придружена с превозен билет или имената и адреса на притежателя й не съответстват на вписаните в билета, подлежи на отнемане, а лицето, което я притежава – на глоба.

.

Предишна ПРОДЪЛЖАВАТ ТЕКУЩИТЕ РЕМОНТИ ПО ОБЕКТИ И ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА ЖУРИТО ЗА НАЙ-ОРИГИНАЛНО СЪБИТИЕ В ТУРИСТИЧЕСКИЯ КОНКУРС "ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“

Полицейска блокада в сливенския квартал „Надежда” след вчерашните безредици. През цялата нощ дежурни екипи проверяваха всеки автомобил, който влиза в махалата. Пострадалият полицай, който беше нападнат, след като се е

Новини Сливен

ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ СИ ТЪРСИ 180 000 ЛЕВА ОТ БАНКА В НОВА ЗАГОРА

Земеделският производител Кольо Колев, който е председател на кооперацията в село Съдиево, си търси 180 000 лева от банковия клон в Нова Загора, чиято шефка бе арестувана. Клиенти на банка

Новини Сливен

ВЛИЗА В СИЛА ЗАБРАНА ЗА БРАНЕ НА ЛИПОВ ЦВЯТ ОТ ОБЩИНСКИ ОЗЕЛЕНЕНИ ПЛОЩИ И ДЪРВЕТА ПО УЛИЦИТЕ

Със заповед на кмета на Община Сливен с днешна дата се забранява брането на липов цвят от общинските озеленени площи, както и от дърветата по улиците, алеите, площадите и други