ЩОМ СИ № 1 ВЪВ ФРАНЦИЯ, СИ ИЗВЪН ПЕТИЦАТА В СЛИВЕН
януари 8, 2018 3043 Прегледи

ЩОМ СИ № 1 ВЪВ ФРАНЦИЯ, СИ ИЗВЪН ПЕТИЦАТА В СЛИВЕН

Сърбия избра френската компания Vinci за концесионер на международното летище „Никола Тесла“ в Белград, съобщава Reuters. Vinci, която е най-голямата инфраструктурна компания в Европа, предложи да плати 501 млн. евро за концесията и обеща да инвестира още 732 млн. евро през 25-те години, заяви сръбският президент Александър Вучич в събота. Той добави, че компанията е поела ангажимент да запази всички служители, които в момента работят на летището.

Интересно е да се знае, че тази огромна френска компания преди не много години имаше интерес към Сливен. Нейни висши представители дойдоха в града ни, придружени от сливналия, живеещ в столицата и местен банкер.

Французите директно са поискали да вземат на концесия летището в Сливен и да участват във водния цикъл на града. Подчертали са, че са компания № 1 във Франция.

Може да сте № 1 във Франция, но в Сливен сте извън петицата, съжаляваме. Това е бил отговорът на високопоставен общински съветник, който по това време „движил“ бизнес-делата на общината.

Днес компанията Vinci спечели концесията на летище Белград, а след два водни цикъла Община Сливен задлъжня като след война. А летище „Бършен“ все по-малко прилича на аеропорт.

Предишна ДЪРЖАВАТА ПРЕХВЪРЛИ ИМОТИ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ЗА УКРЕПВАНЕ НА СВЛАЧИЩЕ
Следваща КРИМИНАЛИСТИ ОТ ЯМБОЛ ИЗЗЕХА 52 КГ БЕЗАКЦИЗЕН ТЮТЮН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

18-ГОДИШНАТА СИМОНА РАЧЕВА БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА МИС СЛИВЕН 2019 Г.

Снощи се проведе бляскавият спектакъл „Мис Сливен“. Зала „Сливен“ не успя да побере цялата публика, която искаше да се наслади на красивото шоу. В състезанието участваха 10 момичета от града

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА КРАДЕЦА НА МАТРИЦАТА ЗА ПЕЛЕТИ

Полицаи установиха и хванаха мъжа, който е задигнал пресата за производство на пелети от фирма на пътя за Кермен. Вчера Sliveninfo съобщи за кражбата, чиято стойност е 1000 лева. Днес

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВИ ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА ЗАТВОРИТЕ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Кметът на Община Сливен Стефан Радев поздрави всички служители на затворите в страната по повод 140 години от началото на новата наказателно-изпълнителна система в България. Той изпрати поздравителен адрес до

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

2 × 2 =