ЩОМ СИ № 1 ВЪВ ФРАНЦИЯ, СИ ИЗВЪН ПЕТИЦАТА В СЛИВЕН
януари 8, 2018 3114 Прегледи

ЩОМ СИ № 1 ВЪВ ФРАНЦИЯ, СИ ИЗВЪН ПЕТИЦАТА В СЛИВЕН

Сърбия избра френската компания Vinci за концесионер на международното летище „Никола Тесла“ в Белград, съобщава Reuters. Vinci, която е най-голямата инфраструктурна компания в Европа, предложи да плати 501 млн. евро за концесията и обеща да инвестира още 732 млн. евро през 25-те години, заяви сръбският президент Александър Вучич в събота. Той добави, че компанията е поела ангажимент да запази всички служители, които в момента работят на летището.

Интересно е да се знае, че тази огромна френска компания преди не много години имаше интерес към Сливен. Нейни висши представители дойдоха в града ни, придружени от сливналия, живеещ в столицата и местен банкер.

Французите директно са поискали да вземат на концесия летището в Сливен и да участват във водния цикъл на града. Подчертали са, че са компания № 1 във Франция.

Може да сте № 1 във Франция, но в Сливен сте извън петицата, съжаляваме. Това е бил отговорът на високопоставен общински съветник, който по това време „движил“ бизнес-делата на общината.

Днес компанията Vinci спечели концесията на летище Белград, а след два водни цикъла Община Сливен задлъжня като след война. А летище „Бършен“ все по-малко прилича на аеропорт.

Предишна ДЪРЖАВАТА ПРЕХВЪРЛИ ИМОТИ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ЗА УКРЕПВАНЕ НА СВЛАЧИЩЕ
Следваща КРИМИНАЛИСТИ ОТ ЯМБОЛ ИЗЗЕХА 52 КГ БЕЗАКЦИЗЕН ТЮТЮН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА С НАРКОТИЦИ СА СПИПАНИ В НОВА ЗАГОРА

Двама водачи, употребили наркотици и едни неправоспособен са установени в град Нова Загора в хода на полицейска операция по безопасност на движението. Акцията е проведена за времето от 1 до

Новини Сливен

ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ

Здравните, общинските и държавните структури на територията на област Сливен имат готовност да реагират в усложнена обстановка, предизвикана от разпространението на коронавирусни инфекции, заяви областният управител Чавдар Божурски след провелото

Новини Сливен

МОМЧЕТАТА ОТ „СЛИВЕН БАСКЕТ“ СПЕЧЕЛИХА ДВЕ ПОБЕДИ В ЕДИН ДЕН

Състезателите от отбора на „Сливен баскет“ донесоха двойна радост за своите привърженици. В неделя те постигнаха две поредни победи. Преди обяд нашите баскетболисти разгромиха „Розова долина“ – Казанлък с 84:42

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

two × five =