ЩЕ БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ НЯКОЛКО ЕЛЕМЕНТА ОТ СЪОРЪЖЕНИЕТО В ПАРК „ЮНАК“
юни 26, 2023 1600 Прегледи

ЩЕ БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ НЯКОЛКО ЕЛЕМЕНТА ОТ СЪОРЪЖЕНИЕТО В ПАРК „ЮНАК“

Общината ще премахне няколко елемента от три детски съоръжения в парк „Юнак“ след извършена регулярна проверка от общински експерти. Дейностите са планирани така, че да не нарушат забавленията на децата през летните месеци.
Установени са дребни повреди по части на най-интензивно използваните модули за игра. Те не компрометират сигурността. Замяната на някои от повредените елементи е невъзможна, затова те ще бъдат отстранени с цел безопасността на ползвателите, съобщиха от дирекция „Общинска инфраструктура“.

Ще бъдат демонтирани улей от комбинирано съоръжение и дървени елементи край пясъчника. Ще бъде подменена въжената стълба на едно от съоръженията. Изцяло ще бъде ограничен единствено достъпът до т.нар. детски самолет, тъй като съоръжението не подлежи на ремонт. Изпълнението е възложено на работна група от общинското предприятие по озеленяване и ще бъде извършено под надзора на строителни експерти.

Основният ремонт на парк „Юнак“ бе извършен през 2014 – 2015 година по европейски проект на Общината. Бяха изградени нови алеи, розариуми, тревни площи, фонтан, чешма за питейна вода, места за почивка и две детски площадки.
Теренът е ограден, има постоянно видеонаблюдение, а благодарение на „Общинска охрана и СОТ“ имуществото бе опазено от вандалски прояви. Паркът се утвърди като предпочитано място за посещения и отдих от жителите на града и техните гости, но най-вече – от родителите и малките им деца заради създадените условия за безопасни забавления и игри.

Община Сливен планира към края на тази – началото на другата година повечето от детските съоръжения да бъдат заменени с нови, съвременни и по-атрактивни пързалки, люлки, катерушки и модули за игра, след като приключат задължителните процедури за инвентаризация и оценка на съществуващите съоръжения.

Предишна СЛИВЕНСКАТА ТЕАТРАЛНА ФОРМАЦИЯ "КЛАСИКА" Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща ДЕПУТАТЪТ КЛИМЕНТ ШОПОВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: СИГУРНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ

На брифинг днес бяха представени предприетите от ОДМВР и РДПБЗН в Сливен мерки по отношение опазване на обществения ред, пътната и пожарна безопасност преди и по време на предстоящите празници

Новини Сливен

САРКИС ШАКЛИЯН ОГЛАВИ ДВИЖЕНИЕ „ЗАЕДНО” В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Известният предприемач Саркис Шаклиян стана председател на движение „Заедно” в област Сливен. Новината съобщи лично професор Александър Томов, лидер на движението, при последната си визита в града под Сините камъни.

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ

Уважаеми жители на Сливенска област, В навечерието сме на светлия християнски празник – Рождество Христово. Ще бъдем с най-близките си, ще ни радва топлината на семейството и закрилата на дома.