ЩЕ БЪДАТ ИЗСЛЕДВАНИ И ГИМНАЗИСТИТЕ, ЗАВЪРНАЛИ СЕ ОТ ИСПАНИЯ С НЕГАТИВЕН ТЕСТ ЗА COVID-19
18.11.2021 597 Прегледи

ЩЕ БЪДАТ ИЗСЛЕДВАНИ И ГИМНАЗИСТИТЕ, ЗАВЪРНАЛИ СЕ ОТ ИСПАНИЯ С НЕГАТИВЕН ТЕСТ ЗА COVID-19

Късно снощи шестте ученици, заболели от COVID-19 в Испания, се завърнаха заедно с двамата си ръководители в Нова Загора. Те бяха транспортирани от летището в София с микробус, при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщиха от Областния кризисен щаб.  По информация от Професионалната гимназия по техника и технологии в Нова Загора, където учат те, заболяването е било потвърдено с PCR-тестове в Испания. Състоянието им към момента е добро.  От РЗИ уточниха, че учениците и ръководителите им остават в изолация вкъщи, под наблюдението на семейните лекари. При необходимост, ще бъде осигурена консултация от специалист. В края на карантината, ще бъдат изследвани отново.

Останалите 25 ученици, които също бяха в Испания, но се завърнаха по-рано с отрицателни тестове за заболяването, към момента не съобщават за проява на симптоми. Но те също ще бъдат изследвани лабораторно, тъй като са били контактни на заболелите. Здравната инспекция подготви направленията им. Тестовете ще бъдат извършени в лаборатории в Нова Загора на 19 и 20 ноември. Изследването на един от двамата ръководители, които ги придружиха при завръщането, е дало положителен резултат.  Той е в изолация. Епидемиологичните проучвания продължават.

Групата от Професоналната гимназия по техника и технологии в Нова Загора е била на посещение от 18 октомври в Севиля, Испания, по проект „Еразъм +“.

Предишна 20-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ ОТ СЛИВЕН БЕРЕ ДУША СЛЕД КАТАСТРОФА С МЕРЦЕДЕС
Следваща ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ЗАТВАРЯТ ОФИСА СИ НА ЛАРГОТО СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ПЕТКО ЧОЛАКОВ, УПРАВИТЕЛ НА ОБЩИНСКА ФИРМА „ОБЩИНСКА ОХРАНА И СОТ“ – СЛИВЕН

Уважаеми госпожи и господа! Скъпи съграждани! Бих искал да Ви поздравя с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! Втора поредна година работим в условия на пандемия. Но въпреки това нашата фирма се справя

Новини Сливен

МИНЧО АФУЗОВ ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ КАТО ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН

Новият Областен управител на област Сливен Минчо Афузов официално встъпи в длъжност. Той пое поста от Веселин Вълчев с решение на МС № 581 от 4- ти август 2022 година.

Новини Сливен

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕЖДА НАЦИОНАЛЕН ЛЕТЕН-ДЕТСКО ЮНОШЕСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“

Национален летен-детско юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се провежда за първи път в Сливен. В дните от 15 до 17 юни на сцената на зала ,,Зора” ще излязат