ЩЕДРИ ДАРИТЕЛИ СЪБРАХА 30 000 ЛЕВА ЗА ИЗОГРАФИСВАНЕ НА ЦЪРКВАТА „СВЕТА ПЕТКА“
март 7, 2022 1316 Прегледи

ЩЕДРИ ДАРИТЕЛИ СЪБРАХА 30 000 ЛЕВА ЗА ИЗОГРАФИСВАНЕ НА ЦЪРКВАТА „СВЕТА ПЕТКА“

„За броени дни щедри дарители събраха 30 000 лева за изографисване на църквата „Света Петка“, която се намира в парк „Юнак“. Изключително съм благодарен за даренията“, заяви пред Sliveninfo отец Йоан, председател на църковното настоятелство на храма.

Офертата, която е подадена пред епархийския съвет е за 120 000 лева за изографисване на стените. Съветът още не е взел окончателно решение. Офертата е подадена от иконописеца Ирина Иванова и още две нейни колежки – всички свързани със Сливен. Трите жени ще имат и помагачи – общи работници.

„Този процес ще продължи 1 – 2 години и след откриването на храма. Важно е, че стартът бе обнадеждаващ и хората с радост даряват. Сигурен съм, че няма да имаме проблем за събирането на цялата сума, каквато и да е тя“, каза отец Йоан пред Sliveninfo.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 1/3 ОТ НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ СА ВАКСИНИРАНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

35 АКТА, 34 ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ПРОТОКОЛА И 2 ПРЕДПИСАНИЯ СА СЪСТАВЕНИ ПРИ ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕТО НА МЕРКИТЕ

Над 160 проверки са извършени от екипи на институциите, ангажирани с контрола, за спазването на противоепидемичните мерки през последните две денонощия в Сливен и областта, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН ОТ ОБЛАСТНИЯ ЛИДЕР НА ДПС МУСТАФА МУСТАФОВ

Скъпи съграждани! Уважаеми дами и господа! Честит Димитровден – празник на град Сливен! Нека в навечерието на празника си пожелаем много здраве, щастие и оптимизъм! Димитровден е основателен повод всички

Новини Сливен

ПРИЕМЕН ДЕН НА НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ДЕЯН ДЕЧЕВ

На 16.01.2023г. /понеделник/ от 9ч. ще започне прием за граждани на народния представител от БСП Деян Дечев в гр. Сливен. Желаещите могат да се запишат на тел. 0879834455 и да