ЩАНГИСТЪТ БОЖИДАР АНДРЕЕВ Е СПОРТИСТ № 1 НА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА
12.12.2019 902 Прегледи

ЩАНГИСТЪТ БОЖИДАР АНДРЕЕВ Е СПОРТИСТ № 1 НА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА

Божидар Андреев  е спортист №1 на Сливен. Това показаха резултатите при обработване на номинациите на спортните клубове.

Двукратният европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете изпревари атлетката Радослава Мавродиева- европейска шампионка в дисциплината тласкане на гюле.

Андреев събра актив от 25 точки срещу 24-ри за Мавродиева.

Решението е на комисия, съставена от 11  представители – двама на общината – зам.-кметът Пепа Чиликова и експертът Силвия Никова, и девет от спортните клубове. След разгледаните и обсъдени номинации десетката бе определена чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства.

В номинациите участваха 28 състезатели от 7 спортни клуба.

Трети в класацията е Михаил Георгиев, който е трети на Европейското първенство по борба за младежи до 23 години. Той събра актив от 17 точки.

В 10-та за най – добрите спортисти на Община Сливен са и Петър Ангелов /вдигане на тежести/ с 16 точки – седми на Европейско първенство; Даниела Пандова /вдигане на тежести/ с 16 точки – седма на Европейско първенство; Илина Стоянова /самбо/ с 14.7 точки – трета на Европейско първенство; Васил Маринов /вдигане на тежести/ с 11 точки – четвърти на Европейско първенство за юноши; Момчил Караилиев /лека атлетика/ с 8 точки – втори на Балканиада; Катерина Дойчева /джудо/ с 8 точки – първа на Балканиада за девойки;  Теодор Димитров  /джудо/ с 6 точки.

За най – добър треньор бе избран Пламен Братойчев,  наставник на спортист номер едно на Сливен.

Парични премии ще получат 10-те най-добри спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-добрият спортист при хората с увреждания. Тази година това е Ангел Манолов – състезател по тенис на маса, стрийтбол.

За най-добър отбор е избран тимът на ФК „Сини камъни”

Ще бъдат отличени над 30 спортисти, носители на държавни титли при най-малките. Всички те са състезатели на  спортни клубове на територията на Община Сливен и по приетия регламент за 2019 година ще бъдат наградени като  „Бъдеща звезда“ на общината.

За „Бъдеща звезда“ са номинирани момичета и момчета до 14 години, отговарящи на критериите – първо място на Държавния шампионат за всички възрасти и категории до 14 г. при индивидуалните спортове, а при колективните спортове се  номинира един спортист, член на клуба в посочената възраст.

Почетна грамота и материална награда получават всички, които отговарят на критериите.

Церемонията по награждаването ще бъде  на 16 декември от 18 часа в зала „Сливен“. Входът е свободен. Поканени са всички с отношение към спорта и заслужилите състезатели и треньори.

 

darikradio.bg

Предишна ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ГЕРБ - СЛИВЕН НАПРАВИ ПОДАРЪЦИ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЗА КОЛЕДА
Следваща КРИМИНАЛИСТИ ИЗНАСЯТ ЛЕКЦИИ ЗА ВРЕДАТА ОТ НАРКОТИЦИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЙКА Е ХВАНАТА ДА КАРА ДРОГИРАНА БМВ

Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. На 6 февруари в 22,40 часа, на ул.“Ропотамо“ е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от

Новини Сливен

ДВИЖЕНИЕ 21 СТАНА ЧАСТ ОТ КОАЛИЦИЯ „ЗАЕДНО ЗА СЛИВЕН“

Движение 21 с национален председател Татяна Дончева вече е част от коалиция „Заедно за Сливен“. Движението подписа политически договор с коалицията, оглавявана от Саркис Шаклиян. От името на Д21 подписа

Новини Сливен

ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ С НАРКОТИЦИ ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ

Трима задържани за наркотици и установени непълнолетни в заведение след 22,00 часа по време на специализирана операция на полицията в Нова Загора. За времето от 00.00 до 06.00 часа на