ЩАНГИСТЪТ БОЖИДАР АНДРЕЕВ Е СПОРТИСТ № 1 НА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА

ЩАНГИСТЪТ БОЖИДАР АНДРЕЕВ Е СПОРТИСТ № 1 НА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА

Божидар Андреев  е спортист №1 на Сливен. Това показаха резултатите при обработване на номинациите на спортните клубове.

Двукратният европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете изпревари атлетката Радослава Мавродиева- европейска шампионка в дисциплината тласкане на гюле.

Андреев събра актив от 25 точки срещу 24-ри за Мавродиева.

Решението е на комисия, съставена от 11  представители – двама на общината – зам.-кметът Пепа Чиликова и експертът Силвия Никова, и девет от спортните клубове. След разгледаните и обсъдени номинации десетката бе определена чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства.

В номинациите участваха 28 състезатели от 7 спортни клуба.

Трети в класацията е Михаил Георгиев, който е трети на Европейското първенство по борба за младежи до 23 години. Той събра актив от 17 точки.

В 10-та за най – добрите спортисти на Община Сливен са и Петър Ангелов /вдигане на тежести/ с 16 точки – седми на Европейско първенство; Даниела Пандова /вдигане на тежести/ с 16 точки – седма на Европейско първенство; Илина Стоянова /самбо/ с 14.7 точки – трета на Европейско първенство; Васил Маринов /вдигане на тежести/ с 11 точки – четвърти на Европейско първенство за юноши; Момчил Караилиев /лека атлетика/ с 8 точки – втори на Балканиада; Катерина Дойчева /джудо/ с 8 точки – първа на Балканиада за девойки;  Теодор Димитров  /джудо/ с 6 точки.

За най – добър треньор бе избран Пламен Братойчев,  наставник на спортист номер едно на Сливен.

Парични премии ще получат 10-те най-добри спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-добрият спортист при хората с увреждания. Тази година това е Ангел Манолов – състезател по тенис на маса, стрийтбол.

За най-добър отбор е избран тимът на ФК „Сини камъни”

Ще бъдат отличени над 30 спортисти, носители на държавни титли при най-малките. Всички те са състезатели на  спортни клубове на територията на Община Сливен и по приетия регламент за 2019 година ще бъдат наградени като  „Бъдеща звезда“ на общината.

За „Бъдеща звезда“ са номинирани момичета и момчета до 14 години, отговарящи на критериите – първо място на Държавния шампионат за всички възрасти и категории до 14 г. при индивидуалните спортове, а при колективните спортове се  номинира един спортист, член на клуба в посочената възраст.

Почетна грамота и материална награда получават всички, които отговарят на критериите.

Церемонията по награждаването ще бъде  на 16 декември от 18 часа в зала „Сливен“. Входът е свободен. Поканени са всички с отношение към спорта и заслужилите състезатели и треньори.

 

darikradio.bg

Предишна ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ГЕРБ - СЛИВЕН НАПРАВИ ПОДАРЪЦИ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЗА КОЛЕДА
Следваща КРИМИНАЛИСТИ ИЗНАСЯТ ЛЕКЦИИ ЗА ВРЕДАТА ОТ НАРКОТИЦИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

20 513 ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТТА СА ВАКСИНИРАНИ

От началото на имунизационната кампания срещу COVID-19 до 13 май включително в област Сливен са ваксинирани 20 513 души. От тях 7 707 души са получили и втора игла, с което е завършен имунизационният

Новини Сливен

РОК ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ – НА 5 АВГУСТ НА КРЕПОСТ „ТУИДА“

Благотворителен концерт в памет на Венцислав Василев – Венци от Нова Революция и Димо от P.I.F ще се проведе този петък, 5 август, на откритата сцена на Късноантична и средновековна

Новини Сливен

ШОФЬОР НА БМВ СЕ БЛЪСНА В МЕРЦЕДЕС

Млад шофьор на „БМВ“ се блъсна в „Мерцедес“ на сливенския булевард „Панайот Хитов“, научи Sliveninfo. Инцидентът е станал малко след 23 часа в четвъртък. „Мерцедесът“ е бил паркиран на булеварда.