ШЕФЪТ НА ТЕЦ – СЛИВЕН ИНЖ.ПАВЛИН КОСТОВ: ИЗБЕРЕТЕ ДИСТАНЦИОННИ УРЕДИ ЗА ДЯЛОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ
24.01.2023 7244 Прегледи

ШЕФЪТ НА ТЕЦ – СЛИВЕН ИНЖ.ПАВЛИН КОСТОВ: ИЗБЕРЕТЕ ДИСТАНЦИОННИ УРЕДИ ЗА ДЯЛОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

 

От Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов напомнят на абонатите, че 1 януари 2027 година е крайната дата в рамките, на която всички българи трябва да са монтирали у дома уреди за дялово разпределение с радиоотчет. Причината е действаща европейска директива, която преди 2 години бе възприета и в българското законодателство чрез промени в Закона за енергетиката.

„Технологиите са навсякъде около нас – от обикновени телефони с копчета, всички минахме на смартфони, от телевизори с големи кинескопи, минахме на тънки и плоскоекранни, от стационарни и тежки компютри, повечето потребители преминаха на преносимилаптопи. Преминаването към разпределители, топломери и водомери за топла вода с функция за отчитане от разстояние е поредната нова технология, с която постепенно трябва да се оборудваме и да свикнем. Използването на модерните уреди за дялово разпределение ще гарантиран на потребителите допълнителенкомфорт и удобство, които до момента не са имали.“ каза инж. Павлин Костов изпълнителен директор на Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов.

Директорът на Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов отбеляза, че масовото въвеждане на уреди с дистанционен отчет носи само ползи за потребителите.

„С уредите с радиоотчет отчитането на данните за показанията на всяко индивидуално устройство се извършва от разстояние без необходимост от визуален контакт на отчетника с уреда. Снемането на данните се извършва надеждно и ефективно чрез специален софтуер. Необходимо е само отчетникът да се намира в близост до конкретния имот, в който се намират уредите, но не и вътре в него.“ каза инж. Павлин Костов.

Директорът отбеляза, че с модерните устройства възможност за грешка при снемане на данните от уредите не съществува, тъй като данните се пренасят автоматично от устройството, намиращо се в дома на клиента, в софтуера за разпределение на топлинния счетоводител. Инж. Павлин Костов обърна внимание, че при избора на тип и марка на новите уреди, всеки клиент трябва да проведе разговор със своя топлинен счетоводител, за да получи информация дали избраното устройство е съвместимо с използвания софтуер.

„В повечето случаи клиентите закупуват уредите директно по препоръка или от самата фирма за дялово разпределение, с която е сключила договор тяхната етажна собственост, което е и най-удобният вариант.“ каза инж. Павлин Костов.

Към монтаж на нови уреди за дялово разпределение в една етажна собственост се преминава след като живущите представят пред техния топлинен счетоводител подписан протокол за съгласие на 2/3 от собствениците на имоти.

 

Предишна МАЛКИЯТ МАГАЗИН НА АЛЬОША ПРОДАВА НАЙ-МНОГО ЧАСОВНИЦИ В СЛИВЕН
Следваща ЕКСПЕРТИ ОТ ЮИДП СЕ ЗАПОЗНАХА С ИНОВАТИВНА СИСТЕМА ЗА ПОДВОЗ НА ДЪРВЕСИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИВАТ ИЗЛОЖБА НА ФИКРЕТ ОКАН В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“ ТАЗИ ВЕЧЕР

На 24.04 от 18.00 ч. в галерия „Май“ ще бъде открита самостоятелната изложба на Фикрет Окан – живопис. С участието на Георги Добрев – тенор. Музикален акомпанимент- Инструментално дуо: Васил

Новини Сливен

110 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

На площад „Хаджи Димитър“ ще се проведе ритуал-поклонение по повод 110 години от обявяването на Независимостта на България. Събитието ще се състои на 22 септември, от 11 часа, пред паметника

Новини Сливен

БЧК-СЛИВЕН ДОСТАВИ ВОДА И ХРАНА НА ПЪТНИЦИТЕ ОТ БЪРЗИЯ ВЛАК, БЛЪСНАЛ КОЛА КРАЙ ГАВРАИЛОВО

Служители на БЧК-Сливен осигуриха вода и храна на пътниците от бързия влак, който тази сутрин блъсна кола на жп прелез край сливенското село Гавраилово. „Осигурихме продуктите за всичките 90 пътници,