ШЕФОВЕТЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, МВР, ГДБОП И ДАНС НАБЕЛЯЗАХА МЕРКИ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА В СЛИВЕН

ШЕФОВЕТЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, МВР, ГДБОП И ДАНС НАБЕЛЯЗАХА МЕРКИ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА В СЛИВЕН

Конкретни мерки за противодействие на престъпността, набелязаха ръководствата на Прокуратурата, МВР, ГДБОП и ДАНС в региона на Сливен. Те бяха съгласувани по време на регионално съвещание, проведено по инициатива на прокурор Любомир Петров – административен ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас.

В него освен прокурор Петров участваха и Валентина Маджарова зам.-административен ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас, Веселин Гнагалов – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Сливен, Катя Колева – административен ръководител на Районна прокуратура – Сливен, старши комисар Димитър Величков – директор на ОД на МВР – Сливен, Слав Добрев – началник сектор БОП – Сливен и Стоян Димитров – директор на ТДНС – Сливен.

По време на срещата бе извършен анализ на престъпността в Сливен и региона. На тази база бяха набелязани конкретни мерки в работата по все по-нарастващите престъпления, свързани с противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната.

Обсъдено бе и задълбочаване на работата по досъдебни производства за трафик на хора, престъпления срещу екологията, престъпления по отношение на горския фонд, злоупотреби с европейски средства, разпространение на наркотици.

Прокурор Любомир Петров обърна внимание за работата по превенция на престъпленията срещу непълнолетни и малолетни лица, с оглед нарастващата агресия по отношение на подрастващите в национален мащаб.

По време на съвещанието бе отчетено отличното взаимодействие в работата по отделните разследвания между институциите в гр. Сливен.

Предишна СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК ОТБЕЛЯЗА НУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ ГРАД НОВА ЗАГОРА
Следваща ОТ ДНЕС ЗАПОЧВАТ „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2022-2023“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕНСКО СЕ ОПИТА ДА ПОДКУПИ ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ

26-годишен мъж от с. Желю войвода, обл. Сливен е бил спрян за проверка на пътя Камено – с. Братово. За да предотврати съставянето на акт, той подхвърлил в служебния автомобил

Новини Сливен

СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ ПРЕДСТАВИ ДНЕС НОВИЯ ЗАМЕСТНИК – ДИРЕКТОР НА ОДМВР – СЛИВЕН

МВР – Сливен потвърди новината на Sliveninfo. Новият зам.-директор на полицията под Сините камъни се казва Веселин Василев. Ето и официалното съобщение на полицията в Сливен. Със заповед на министъра

Новини Сливен

30-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА ПЕЖО Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА В СЛИВЕН

30-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Пежо“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена тази сутрин на бул. „Г.С.Раковски“ в град