ШЕСТ СЕЛА В ОБЩИНА СЛИВЕН ВСЕ ОЩЕ СА БЕЗ ТОК, ОЧАКВА СЕ ДНЕС ЕЛЕКТРОПОДАВАНЕТО ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНО
27.11.2023 1275 Прегледи

ШЕСТ СЕЛА В ОБЩИНА СЛИВЕН ВСЕ ОЩЕ СА БЕЗ ТОК, ОЧАКВА СЕ ДНЕС ЕЛЕКТРОПОДАВАНЕТО ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНО

Шест села в община Сливен все още са без ток, очаква се днес електроподаването да бъде възстановено. Това съобщи пред журналисти кметът Стефан Радев.

Населените места са Горно Александрово, Трапоклово, Драгоданово, Божевци, Изгрев и Средорек. По думите на Радев най-тежките аварии в неделя са били свързани с електропреносната мрежа. Няма села без вода. Разчиства се пътят от местността Даулите към с. Раково.

Над 50 сигнала са били обработени от екипите на общинския отдел „Обществен ред, управление при кризи и oтбранително-мобилизационна подготовка“ в община Сливен, каза началникът на отдела Снежана Кънева. От тази сутрин (27 ноември) до момента са постъпили 30 сигнала. Екипите вчера получаваха сигнали, свързани предимно с пречупени клони, изкоренени дървета  пречупени електрически стълбове, скъсани и висящи жици, паднали козирки на сгради, снегонавявания.

Пет екипа са работили в планинската част на общината, два са работили в града, като са използвали цялата налична техника на пожарната служба. Над 32 души от електропреносното дружество са отстранявали авариите. По думите на Кънева, тяхната работа е била изключително затруднена от силния вятър, чиито пориви вчера достигаха до 130 км/час.

Според кмета Стефан Радев фирмата, която почиства града – ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС, се е справила добре със снегопочистването. За общинските пътища в планинската част се грижи фирмата „Булфорест“, а за равнинната част – „Пътно поддържане – Сливен“.

 

БТА

Предишна АВТОМОБИЛ ПАДНА В ДЕРЕ, ДВЕ ЖЕНИ СА РАНЕНИ
Следваща ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР - СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ СВОЯТА ПЪРВА КОЛЕДНА ПРЕМИЕРА "СЪКРОВИЩЕТО НА ДЯДО КОЛЕДА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД 9-ти МАЙ

Скъпи съграждани и жители на област Сливен, Уважаеми дами и господа, Денят 9-ти май обединява честването на две важни събития – годишнината от пoбедата над хитлерофашизма и обявеният през 1950

Новини Сливен

МЛАДА ЖЕНА ОТ СЛИВЕН ЩЕ ПРЕДОСТАВИ СРЕДСТВАТА ОТ ПРОДАЖБА НА КНИГАТА СИ В ПОДКРЕПА НА ЖЕРТВИ НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ

Млада жена от Сливен ще предостави средствата от продажба на книгата си в подкрепа на жертви на домашно насилие. Михаела Димитрова, която е на 28 години, ще представи днес своята

Новини Сливен

НА ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ Е СПОКОЙНО

Проблеми с язовир „Асеновец“ няма, каза главният инженер на дружеството Георги Султанов. Падналият дъжд и сняг е повишил нивото му съвсем минимално. В момента водният обем в язовирната чаша е