ШЕСТ  ПРОБНИ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ОБЛАСТ СЛИВЕН

ШЕСТ ПРОБНИ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ОБЛАСТ СЛИВЕН

Областният управител Минчо Афузов проведе работна среща, на която бе обсъдена създадената до момента организация за провеждането на изборите за президент и Народно събрание. В нея участваха  председателят на РИК – Сливен Елизабет Кендерян, директорът на „Информационно обслужване“ АД  Христо Апостолов, началникът на „Охранителна полиция“ в ОД на МВР комисар Станимир Колев и гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов.

На срещата бе съобщено, че област Сливен ще получи шест пробни машини за гласуване. Те ще бъдат доставени до дни. Броят им е увеличен двойно в сравнение с предходни избори.  Това ще позволи не само жителите на Сливен и общината, но и желаещите от останалите три общини – Нова Загора, Твърдица и Котел, да се обучат как се работи с устройството за двата вида избори на 14 ноември. Демо машина ще има отново и в сградата на областната администрация. Обучители ще бъдат представители на РИК.

В момента се извършват охранителните обследвания на помещенията за СИК, уточнява се графикът за транспортиране на машините за гласуване и др. От ОД на МВР са в готовност за обезпечаване на секциите, за да бъде гарантирано спокойното протичане на изборния ден и достъпа на всеки избирател до тях.

„Основната ни задача е заедно с институциите е да създадем условия за демократичен и честен вот“, каза областният управител Минчо Афузов.

 

Предишна СТАРТИРА ЕСЕННА КАМПАНИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ДОМАКИНСТВАТА В СЛИВЕН
Следваща 646 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В БИБЛИОТЕКА „ЗОРА” ЗАВЪРШИ ЛЯТНАТА ЗАНИМАЛНЯ ЗА ДЕЦА

Завърши станалата вече традиционна лятна детска занималня в Библиотека „Зора”. В периода от 15 юни до 7 август 2020 година децата на Сливен имаха възможност да я посещават напълно безплатно

Новини Сливен

50 АКТА И 5 ПРЕДПИСАНИЯ БЯХА СЪСТАВЕНИ ПРИ ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

50 акта и 5 предписания бяха съставени при проверки през последните два дни, извършени от контролните органи в област Сливен за спазването на противоепидемичните мерки, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Новини Сливен

НОВОИЗБРАНИТЕ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ ПОЛОЖИХА КЛЕТВА В РАЙОНЕН СЪД – СЛИВЕН

В  Районен съд – Сливен се проведе официална церемония по встъпване на новоизбраните съдебни заседатели  от Председателят  г-жа Живка Кирилова. 44 съдебни заседатели положиха тържествена клетва пред съдиите от Районен