ШЕСТ ДУШИ ОТ ПЕРСОНАЛА В ДОМА В СЕЛО БАНЯ СА С COVID-19, ИЗСЛЕДВАТ ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ

ШЕСТ ДУШИ ОТ ПЕРСОНАЛА В ДОМА В СЕЛО БАНЯ СА С COVID-19, ИЗСЛЕДВАТ ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ

Шест положителни проби са отчетени през последното денонощие сред персонала на Дома за възрастни хора в новозагорското село Баня, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заразени са медицински сестра, двама санитари и трима служители от немедицинския персонал, по данни на РЗИ. С тях общият брой на заболелите от персонала е 8 души. Всички работещи в социалното заведение са изследвани, не се чакат нови резултати. Днес, 21 октомври, започна вземането на проби и от всички 46 домуващи, като техните изследвания също ще бъдат извършени с PCR-тестове. Здравната инспекция е дала предписания за задължителни противоепидемични мероприятия.

През последното денонощие са регистрирани още 21 нови случая на COVID-19 в Сливенска област. Сред заболелите са учител в Нова Загора, медицински фелдшер в Твърдица, две семейства в Сливен и Нова Загора, двама души, свързани с по-рано диагностицирани лица.

По общини 15 от новозаболелите са в Сливенската, 11 – в община Нова Загора, 1 – в община Твърдица. Няма нови случаи в Дома за мъже и жени с умствена изостаналост „Качулка“.

Към днешна дата положителни за COVID-19 са 407 души в Сливенска област: 317 в община Сливен /118 са в града, останалите – в 12 села/; 69 в община Нова Загора /55 са в града, останалите – в 8 села/; 13 в община Котел /5 са в града, останалите – в 4 села/; 8 в община Твърдица /3 в града, останалите – в 2 населени места/.

Под домашна карантина са 737 души – за провеждане на лечение или като контактни на заразени лица, като 478 са карантинираните жители на община Сливен, 184 – на община Нова Загора, а останалите – на общините Котел и Твърдица. Чакат се резултатите, освен от дома в с.Баня, от още 21 проби: 6 на лица със симптоми, 4 на медицински персонал, 9 на контактни лица и 2 контролни  проби.

Коронавирусът се разпространява на територията на цялата област. Рискът от заразяване може да бъде ограничен, ако всеки гражданин се отнася с отговорност към спазването на противоепидемичните мерки: носене на предпазни маски за лице, физическа дистанция, редовна дезинфекция, често миене на ръце, избягване на струпвания от хора.

 

Предишна ОЧЕРТАВАТ ВРЕМЕННА МАРКИРОВКА ЗА ПАРКИРАНЕ ПО БУЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ”
Следваща ЯМБОЛСКИ РОМИ МАСОВО СЕ ИЗСЛЕДВАТ ЗА COVID-19 В СЛИВЕНСКА ЛАБОРАТОРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБРАЗУВАХА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ МЪЖ, ГЪРМЯЛ ОТ ТЕРАСА

В РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство срещу 52-годишен мъж за хулиганство. На 31 март, около 23,00 часа, по време на семейно събиране 52-годишният Г.М. е произвел изстрели във въздуха

Новини Сливен

СПЕЦАКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН ПО ПРЕСИЧАНЕ НА НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО

Акцията е осъществена на 15 август на територията на община Сливен с цел противодействие на производството, разпространението и употребата на наркотични вещества. Полицейски сили  на сектор “Противодействие на криминалната престъпност“

Новини Сливен

НАД 3000 МОТОРИСТИ ОТКРИВАТ МОТОСЪБОР КРАЙ КИПИЛОВО

За поредна година котленското село Кипилово е домакин на 9-тото издание на Националния мотосъбор „Кипилово“ 2018, който ще предложи много игри, изненади, стънт шоу, рок музика и разбира се –