ШЕСТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ СА РАЗКРИТИ В СЛИВЕНСКО
29.09.2022 623 Прегледи

ШЕСТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ СА РАЗКРИТИ В СЛИВЕНСКО

Шест допълнителни избирателни секции са разкрити в Сливенска област. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Сливен говорителят на Районната избирателна комисия Сребрина Ганушева.

Те ще бъдат в Старческия дом в Нова Загора, в МБАЛ „Хаджи Димитър“- Сливен, МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, Военна болница – Сливен, Женския затвор и Дома за стари хор в Сливен. Очаква се да бъде разкрита СИК и в болница „Ева“. Така избирателните секции в областта стават общо 300.

Вчера са пристигнали хартиените бюлетини, които са разпределени в четирите общини на областта.

РИК ще разполага с пълния списък на гласоподавателите ден преди изборите, посочи председателят на комисията Елизабет Кендерян. Шестима са гласоподавателите, които на 2 октомври навършват пълнолетие и ще могат да гласуват за пръв път. Четирима са столетниците – избиратели в областта, двама мъже и две жени, като най-възрастният от тях е на 102 години.

Непрекъснато се извършват смени на членове на СИК, каза още Елизабет Кендерян, като в сравнение с предходните избори значително се е увеличил броят на отказалите се.

В РИК – Сливен е постъпил сигнал за нерегламентирана агитация в община Котел. Комисия, назначена от РИК проверява сигнала, като ще вземе решение в рамките на днешния ден.

 

БТА

Предишна ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В СЛИВЕН ЗА 30 СЕПТЕМВРИ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ДИРИГЕНТА ЕМИЛ ТАБАКОВ И МУЗИКАНТИТЕ МИНЧО МИНЧЕВ И ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВНАЛИИТЕ ВАСИЛЕНА ОЧКОВА И ХАНКО КРЪСТЕВ СПЕЧЕЛИХА КВОТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ШАХ

В Приморско от 2 – 8 юни се проведоха Държавните индивидуални първенства по класически шахмат за момчета и момичета до 8 и до 10 години. Те бяха ознаменувани с рекордно

Новини Сливен

ПРОМЯНА В ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДВИЖЕНИЕ ЗАРАДИ РАЛИ „СЛИВЕН – 2018“

Във връзка с провеждането на Рали „Сливен – 2018“ се налага временна промяна в организацията на движение в дните от 27 до 29 юли. Това съобщиха от Областна дирекция на

Новини Сливен

В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ ОСМИ ДЕТСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ „МИШО ТОДОРОВ“

Ансамбъл „Гердан“ от Украйна бе гост на осмия поред Детски музикален фестивал, именуван на Мишо Тодоров /композитор, пианист, диригент, музикален педагог, общественик/. Събитието се проведе в дните 8-10 юни, а