ШЕСТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ СА РАЗКРИТИ В СЛИВЕНСКО

ШЕСТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ СА РАЗКРИТИ В СЛИВЕНСКО

Шест допълнителни избирателни секции са разкрити в Сливенска област. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Сливен говорителят на Районната избирателна комисия Сребрина Ганушева.

Те ще бъдат в Старческия дом в Нова Загора, в МБАЛ „Хаджи Димитър“- Сливен, МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, Военна болница – Сливен, Женския затвор и Дома за стари хор в Сливен. Очаква се да бъде разкрита СИК и в болница „Ева“. Така избирателните секции в областта стават общо 300.

Вчера са пристигнали хартиените бюлетини, които са разпределени в четирите общини на областта.

РИК ще разполага с пълния списък на гласоподавателите ден преди изборите, посочи председателят на комисията Елизабет Кендерян. Шестима са гласоподавателите, които на 2 октомври навършват пълнолетие и ще могат да гласуват за пръв път. Четирима са столетниците – избиратели в областта, двама мъже и две жени, като най-възрастният от тях е на 102 години.

Непрекъснато се извършват смени на членове на СИК, каза още Елизабет Кендерян, като в сравнение с предходните избори значително се е увеличил броят на отказалите се.

В РИК – Сливен е постъпил сигнал за нерегламентирана агитация в община Котел. Комисия, назначена от РИК проверява сигнала, като ще вземе решение в рамките на днешния ден.

 

БТА

Предишна ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В СЛИВЕН ЗА 30 СЕПТЕМВРИ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ДИРИГЕНТА ЕМИЛ ТАБАКОВ И МУЗИКАНТИТЕ МИНЧО МИНЧЕВ И ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОКУРАТУРАТА ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ ЗА ПАНИКАТА В СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩА

Окръжната прокуратура в Сливен вече е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за паниката сред деца и родители в училища, съобщи БНТ. Териториалната дирекция на ДАНС и Областната дирекция на

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ И НЕЙНИТЕ КЛИЕНТИ СА ПРИМЕР ЗА ДОБРИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

„През този отоплителен сезон „Топлофикация – Сливен“ отчита над 80% събираемост на задълженията при своите абонати”. Това съобщи инж. Павлин Костов. По думите му този успех е постигнат благодарение и

Новини Сливен

26 ОКТОМВРИ – НЕУЧЕБЕН ЗА УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА СЛИВЕН. ЗА ПРАЗНИКА – ИЛЮМИНАЦИИ В 20 ЧАСА

Традиционно, 26 октомври – Димитровден, празникът на Сливен, ще бъде неучебен за всички ученици от училищата, разположени на територията на община Сливен. Заради високата заболеваемост от коронавирус тази година не