ШЕСТИМА МЛАДЕЖИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН УЧАСТВАТ В XI-ия ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ НА МГЕРБ
27.02.2022 1658 Прегледи

ШЕСТИМА МЛАДЕЖИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН УЧАСТВАТ В XI-ия ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ НА МГЕРБ

Шестима членове на областната структура на Младежи ГЕРБ Сливен участват в XI-ия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Хисаря. Сред 180-те участници от цялата страна са Велмира Вълева –зам.–председател по международната дейност на МГЕРБ, Христо Котов – член на Националния изпълнителен съвет на Младежката структура на ГЕРБ и още четирима младежи от Сливен, Нова Загора и Котел. Форумът се провежда под мотото #Заедно сме!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред над 180-те младежи на Зимния университет, организиран с подкрепата на Фондация „Ханс Зайдел“.

Борисов коментира войната в Украйна като заяви, че за съжаление това е темата днес. „Нищо не оправдава войната! Чудовищна, с танкове. Президентът Радев приключи войната – каза, че до ден-два ще свърши. Но той каза, че и Крим е руски. Аз казвам, че тази война ще продължи дълго и ще бъде кръвопролитна. Войната е изключително опасна за финансовото, икономическото и социалното състояние на България. Кризата влияе на всички доставки. Какво се случва с инфраструктурните проекти, какво става с туризма? Неадекватна е политиката в момента“, каза Борисов.

По думите му у нас има много проруски настроени хора. „Знам, че и на тях не им е приятно като гледат какво става. Гледах президентът Путин – излъчваше бруталност и свирепост. Какво ще се случи нататък, ще видим“, каза той. По думите му доставките на стомана и желязо са приключили. „Само газ имаме, но да видим докога“, отбеляза Борисов.

„Неадекватна политика и липса на лидерство у нас, осъждам изцяло политиката на Путин, но не може да наречеш Русия бензиностанция с ракети“, коментира вчерашните думи на Петков бившият премиер.

Борисов се възмути от поведението на Кирил Петков: „Всеки ден казва – ще правим анализи, 1 година ГЕРБ не управлява, не анализирахте ли вече. Когато беше ковид кризата ние инвестирахме стотици милиони. В бюджета няма нищо за военните. Разлом на това правителство във всички посоки. Планът за възстановяване и устойчивост пет пъти го гледахме, месеци наред. Сега няма обсъждане, няма нищо. Европа и светът се управляват от системни партии. А в момента България се ръководи от хора, които дори нямат партия. Няма как да им се потърси отговорност след време. Преди време в парламента казаха, че „партията на промяната“ ще ни научи на парламентаризъм. А сега по нощите гледах как заседава парламентът за най-важния закон в държавата без кворум и без финансов министър. Нали щяхме да сме в един глас с Европа?“, попита лидерът на партията. По думите му Стефан Янев по БНТ е казал, че ако някой му иска оставката, ще развали коалицията.

Според Бойко Борисов нестабилността в управлението в момента е тревожна. „Единството на нацията е най-важно сега. Ние им го предлагаме, само че те нямат единство дори вътре в коалицията. В Брюксел говорят едно, същевременно гласуват да се дават пари за военния комплекс на Русия, а затварят небето над България за руски полети. С това ще накажат само туризма у нас. Много тежки времена за управление – криза след криза. Затова ние сме алтернативата, с нашата експертиза“, заяви пред младежите Борисов.

Гости на тридневния форум са още евродепутатът Андрей Новаков, зам.-председателят на ГЕРБ и народен представител Томислав Дончев, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, народни представители, политолози и анализатори.

 

Цялото видео от срещата може да видите тук: https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/370389534610210/?d=n

 

Предишна МЕСНИ ЗАГОВЕЗНИ Е
Следваща НИКОЙ НЕ БИВА ДА СЕ РАДВА НА ВОЙНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„РАЗКАЗИ ЗА ЛЮБОВТА“ НА СЛИВЕНСКА СЦЕНА В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ

“Разкази за любовта” е названието на следващия концерт в юбилейния сезон на Симфоничен Оркестър Сливен, който ще се проведе във Вторник 14 Февруари 2023, от 18.30ч. Специалното събитие ще представи на

Новини Сливен

ТРИМА УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ – СЛИВЕН СПЕЧЕЛИХА ПРИЗОВИ МЕСТА НА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО АНГЛИЙСКИ

Калоян Радославов Кутийски, Ивайло Мариянов Йоргов и Тина-Мария Димитрова Бурова от 12. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ са съответно първи, втори и четвърти на Националната олимпиада по английски език, провела

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СЪЗДАДЕ ПЛАТФОРМА ЗА ГРАЖДАНИТЕ, ЖЕЛАЕЩИ ДА ПОМОГНАТ НА БЕЖАНЦИ ОТ УКРАЙНА

Община Сливен стартира от днес интернет платформата „Сливен в помощ на Украйна“ – https://help.sliven.bg/ В нея могат да се регистрират всички граждани, които желаят да помогнат на бежанци от според своите възможности