ШЕСТИМАТА ЗАДЪРЖАНИ ЗА НАРКОЛАБОРАТОРИЯТА В СЕЛО АСЕНОВЕЦ ОСТАВАТ В АРЕСТА
март 29, 2023 1765 Прегледи

ШЕСТИМАТА ЗАДЪРЖАНИ ЗА НАРКОЛАБОРАТОРИЯТА В СЕЛО АСЕНОВЕЦ ОСТАВАТ В АРЕСТА

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, на 29.03.2023 г., Окръжен съд – Сливен взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемите С. И. П., В. С. С., П. К. П., М. К. М., К. Д. Д. и Д. Р. Д.

С постановление на разследващ орган на обвиняемите лица са повдигнати обвинения за това, че от неустановена дата и месец през 2022 г. до 26.03.2023 г. в недвижим имот, находящ се в землището на с. Б., общ. Н. З., в съучастие помежду си и с Я. Н. А., като съизвършители, засяли и отглеждали растения, около 2 500 броя растения канабис (марихуана), в нарушение на установените правила в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл.354в, ал. 1, във вр. чл.20, ал. 2 от НК. Престъпната дейност обвиняемите са осъществявали в изградени под земята помещения, съвременно и напълно оборудвани за отглеждане на канабис (марихуана), обособени помещения за изготвяне на разсад, стаи за израстване на растенията, специализирана техника и апаратура за нагряване, отопляване, напояване и наторяване. Открити и иззети по надлежния ред са 1 519 бр. стръка растения канабис в различна фаза на растеж.

Спрямо обвиняемите лица са предявени обвинения и за това, че на 26.03.2023 г. в същия недвижим имот, в съучастие помежду си и като съизвършители, без надлежно разрешително по ЗКНВП са държали високорискови наркотични вещества в особено големи размери – общо около 40 кг. канабис (марихуана) на стойност 240 000 лв. – престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2, предл. предпоследно, във вр. с ал.1, във вр. чл.20, ал.2 от НК, за обвиняемия С. И. П. – престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2, предл. предпоследно и предл. последно, т.4, във вр. с ал.1, във вр. чл.20, ал.2 от НК.

Извършените престъпления представляват тежки престъпления по смисъла на чл.93 т.7 от НК, предвиждат се наказания лишаване от свобода повече от 5 години. За престъплението по чл.354в ал.1 от НК е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева, за престъплението по чл.354а ал.2 изр.2 предл. предпоследно и последно от НК, наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Определението на съда може да бъде обжалвано и протестирано с частна жалба и частен протест в 3-дневен срок, считано от днес пред Апелативен съд гр. Бургас на 05.04.2023 г.

Предишна ДВЕ ОТ СИЛНИТЕ ФИГУРИ НА ГЕРБ-СДС В СЛИВЕН ПОСОЧВАТ ПО ДВА ПРИОРИТЕТА ЗА СТАБИЛИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СИЛВИЯ НЕНОВА: „УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ОБУЧАВАМЕ ДНЕС, МОЖЕ ДА СТАНАТ ПРЕКРАСНИ ЛИЧНОСТИ В БЪДЕЩЕ“

Добри резултати от участия в конкурси на свои възпитаници отчита за последната седмица на месец април Основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в с. Градец. Училището в селото е най-голямото учебно

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА СГРАДАТА НА ЗДРАВНАТА СЛУЖБА В СЕЛО ДРАГОДАНОВО

Приключи ремонтът на сградата на Здравната служба в село Драгоданово, който започна в края на август. Преди да бъде въведена в експлоатация, кметът Стефан Радев направи оглед на извършените дейности.

Новини Сливен

ВЕЧЕ Е ПРОХОДИМ ПЪТЯТ ОТ АГЛИКИНА ПОЛЯНА ДО СЕЛО СТАРА РЕКА

Пътят от местността „Агликина поляна“ до село Стара река вече е проходим. Дълго време участъкът бе опасен за преминаване заради компрометирана пътна настилка и огромните дупки. След протести на местното