ШАМПИОНИТЕ ОТ 2018-А ДОМИНИРАХА В ПЪРВИЯ ДЕН НА СЛИВЕНСКАТА ГОНКА
юни 30, 2019 2353 Прегледи

ШАМПИОНИТЕ ОТ 2018-А ДОМИНИРАХА В ПЪРВИЯ ДЕН НА СЛИВЕНСКАТА ГОНКА

Първият ден от 39-ото международно Монбат Рали Сливен бе спечелен от екипажа на шампионите за 2018 г. Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт, Шкода Фабия R5), които доминираха в 6 от днешните 7 скоростни етапа (100.83 км). Двамата българи стартираха деня като лидери от първата скоростна отсечка и до края на съботата диктуваха темпото на колоната, позволявайки на румънците Дан Гъртофан/Тудор Марза (Шкода Фабия R5) да вземат етапна победа на етапа Чуката (9.38 км) с кошмарно малката разлика от 0.2 сек.

Румънците, които са притежателите на Балканския трофей в генералното класиране за миналата година, единствено след първия скоростен етап се намираха на най-малката дистанция от нашите – 4.7 сек, след което разликата стана двуцифрена.

Ангелов/Гаджев завършиха деня с общо време от 57:28.3 мин, изпреварвайки Гъртофан/Марза с масивните 52.5 сек и с 195.9 сек варненските шампиони за 2017 г. Тихомир Стратиев/Еди Сивов (Марина Моторспорт, Форд Фиеста Прото).

Четвърти, на 2:24.4 мин от първенците в събота са миналогодишните носители на трофея на ФИА в ERT2 Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (АРТ Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9).
Забележителна езда направи екипажът та Григоров Рейсинг – Григор Григоров/Мартин Милушев (Пежо 208 R2), които не само са най-добре класиралият се днес екипаж в категорията на автомобилите с един двигателен мост, но и са преките претенденти за първото място, освен в клас RC4, а и в групата на младежите.

Като приятен сюрприз за местните фенове може да се приеме класирането на 7-о място (последното, за което се присъждат бонус точки) на Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим, Пежо 208 R2), за които автомобилът е напълно непознат, пристигнал при пилота преди броени дни. Станков обаче изглежда се адаптира много бързо към него и днес на два пъти влизаше в шестицата на най-бързите екипажи.

В категорията на нехомологираните автомобили начело са шампионите за тази група от 2018 г. Калин Бенчев/Александър Спиров (Дунев Рейсинг, Субару Импреза WRX), заемащи 11-а позиция в генералното класиране.
За утре Монбат Рали Сливен предвижда 4 специални етапа (64.8 км) и общата дистанция от 155.80 км. Надпреварата ще бъде подновена в 10:28 ч. с напълно непознатия етап Трапоклово (11.42 км). Трасето преминава през три села, което организаторите на надпреварата прилагат тази позната европейска практика за първи път.

Финалът на ралито е най-дългата скоростна отсечка в шампионата до момента – 33.5-километровата Сините камъни, като според местните експерти точно тя трябва да реши изхода на Монбат Рали Сливен. Първият автомобил ще пристигне на пл. Хаджи Димитър в центъра на града за официалната церемония около 15:30 ч.

Класирането на първите 7 екипажа от първия ден на Монбат Рали Сливен:

1. Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт, Шкода Фабия R5) – 57:28.3 мин.
2. Гъртофан/Мурза (Рум, Шкода Фабия R5) – 58:20.8 мин
3. Тихомир Стратиев/Еди Сивов (Марина Моторспорт, Форд Фиеста Прото) – 59:04.2 мин
4. Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (АРТ Рейсинг Тим, Мицубиши Ево 9) – 59:52.7 мин
5. Григор Григоров/Мартин Миленков (Григоров Рейсинг, Пежо 208 R2) – 1.01:10.5 ч.
6. Антон Титов/Динко Господинов (Мегапорт, Ситроен DS3 Макс) – 1.02:04.4 ч.
7. Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим, Пежо 208 R2) – 1.02:13.4 ч.

 

БНР

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДИНКО ОТ ЯМБОЛ БОЛЕН: КАМИОН СЪС ЗЪРНО ПОМЕТЕ ЗЛАТНИЯ МУ МЕРЦЕДЕС ЗА 350 БОНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАКРИВАНЕТО НА ДОМА ЗА ДЕЦА В СЛИВЕН

Предстоящото закриване на Дома за медико-социални грижи за деца /ДМСГД/ в Сливен бе обсъдено на среща, свикана от областния управител Чавдар Божурски с представители на социалните институции, общината и синдикатите.

Новини Сливен

ТРИМА СА ЛЕКО РАНЕНИ ПРИ КАТАСТРОФАТА НА „САМУИЛОВСКО ШОСЕ“

Трима души са леко ранени при катастрофата, станала вчера на „Самуиловско шосе“, за която Sliveninfo вече съобщи. Ето информацията от МВР- Сливен: Пътно произшествие с причинени материални щети е възникнало

Новини Сливен

ЛИДЕРЪТ НА ПРОТЕСТИТЕ ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ В НОВА ЗАГОРА СТАНА СЪВЕТНИК

Кремена Петрова, която е лидер на протестите за чист въздух в Нова Загора, стана съветник от Демократична България – Обединение. Тя бе основен двигател за отличното представяне на Обединението, което

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

11 + ten =