ЧУЖДЕСТРАННИ ДЕЛЕГАЦИИ ЩЕ ПОСЕТЯТ СЛИВЕН ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА – ДИМИТРОВДЕН
25.10.2022 579 Прегледи

ЧУЖДЕСТРАННИ ДЕЛЕГАЦИИ ЩЕ ПОСЕТЯТ СЛИВЕН ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА – ДИМИТРОВДЕН

Делегации от побратимени на Сливен градове ще се включат в честванията за празника на града – Димитровден. Очаква се в Града под Сините камъни да пристигнат делегати от Печ, Унгария, Алба Юлия, Румъния и Ниш, Сърбия. Освен редицата мероприятия, посветени на Димитровден, в програмата на делегациите са предвидени посещения на Крепост „Туида“, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Музея на текстилната индустрия, Парк „Сините камъни“ и др.

Връзките между Сливен и Печ датират от 1969 год. Договорът за сътрудничество е подновен през май, 2001 г., а в края на 2002 г., е приета Програма за съвместна работа за 2003 год.

Партньорството между Сливен и Алба Юлия е резултат от съвместната работа по проект по програма на Европейския съюз. Договорът за сътрудничество между двата града е подписан през юни 2002 г.

Началото на съвместното партньорство между Сливен и Ниш бе дадено през септември 2019 г. Това се случи на международен икономически форум, чийто организатор и домакин бе Община Сливен.

Предишна ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ЗА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО В СЛИВЕН
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗВЪРШВА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА КАНАЛИЗАЦИОННАТА МРЕЖА НА ТРИ ЖИЛИЩНИ БЛОКА В КВ. "ДАМЕ ГРУЕВ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЪРВА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА МЛАДИЯ ГРАФИК ХРИСТО ГЕОРГИЕВ

Primitive Prints Изложба – графика на Христо Георгиев Вернисаж: 9.04.2021 г., 17:30 – 19:00 часа, „Узунова къща“ Изложбата „Primitive Prints“ е първата самостоятелна проява на сливенския график Христо Георгиев. Селектираните произведения, изпълнени в

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ СЕ ЗАПАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ

Изтичане на газ от АГУ е причинило запалване на лек автомобил „Фолксваген Голф“ в сливенското село Сотиря. Инцидентът е станал на 15 септември около 11,20 часа по време на движение.

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ РОК ФЕСТИВАЛ „ЗАВИНАГИ ПРИ ЗВЕЗДИТЕ“ В ИМЕТО НА СЛАВЯН ИВАНОВ

На 19 август в Конна база „Макс“, гр. Нова Загора се проведе рок фестивал „Завинаги при звездите“, подпомогнат от Община Нова Загора, Ротари клуб Нова Загора и представители на местния