ЧУДОТО ИДВА, СЛЕД 42 ГОДИНИ КАЛ И ПРАХ

Чудесата понякога се случват със закъснение. Хубавото е, че все пак идват. За жителите на бл. № 21 в сливенския кв. „Сини камъни” чудесата са две на брой.

Първо санираха блока. А много скоро огромният терен от източната страна на зданието ще се превърне в едно прекрасно място.

„42 г. през зимата газим кал, а през лятото дишаме прах. Аз купих един от първите апартаменти в блока. Струваше 6 000 лева, беше лятото на 1979 г. Имах толкова пари и платих апартамента си без заем. Сега не мога да повярвам, че след санирането блокът ни стана като нов, а пред него се превръща в истински рай”, сподели пред Sliveninfo леля Дора от блок № 21 в кв. „Сини камъни”.

Община Сливен инвестира в изграждането на няколко десетки паркоместа, алеи, детска площадка, спортна площадка, градинки и засаждането на множество дръвчета и храсти. Обликът на междублоковото пространство се променя с всеки изминал ден, а за хората от квартала това наистина е чудо.

Предишна 12 СЪСТАВЕНИ АКТА ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НЕЗАКОННА ДЪРВЕСИНА ПРИ АКЦИЯ В СЕЛО ВЕСЕЛИНОВО
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА СЛИВЕНСКИЯ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР И VARNA SWING ORCHESTRA PROJECT

Сливенският симфоничен оркестър кани своите почитатели на Коледния си концерт, в който ще участва Varna Swing Orchestra Project. Съвместната проява, под надслов „Swing по Коледа“ ще се състои на 20

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ОГЪНЯТ НА ДУХА Е УТВЪРЖДАВАЛ И ОПАЗВАЛ БЪЛГАРЩИНАТА

Пищно дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения на група „Вакали“ даде началото на Майски дни на културата „Сливенски огньове“.  Символният огън беше запален от кмета Стефан Радев и част от

Новини Сливен

СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН ПЕТЪР СТОЙЧЕВ И КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСЕТИХА ПЛУВНИЯ БАСЕЙН В КВ. „СИНИ КАМЪНИ”

Световният шампион по плуване Петър Стойчев посети днес Сливен. Кметът Стефан Радев го прие в кабинета си и по време на срещата двамата обсъдиха бъдещето на плувния басейн в кв.