ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ 1897“ ПОЛУЧИ МЕДАЛИ И ГРАМОТИ ОТ СЪЮЗА НА НАРОДНИТЕ ЧИТАЛИЩА

ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ 1897“ ПОЛУЧИ МЕДАЛИ И ГРАМОТИ ОТ СЪЮЗА НА НАРОДНИТЕ ЧИТАЛИЩА

Съюзът на народните читалища отличи с медали и грамоти за активна дейност сливенското читалище „Христо Ботев 1897“ и две от формациите за художествена самодейност към него – Школата за народно пеене „Славейче“ с ръководител Петя Григорова и Групата за стари градски песни „Нежни спомени“ с ръководител д-р Недялка Турсунлийска. Отличията бяха връчени от зам. председателя на съюза Минко Стефанов на тържествен концерт в петък вечерта послучай 125 години от създаването на читалището. Поздравителни адреси и цветя бяха изпратени от кмета на Община Сливен Стефан Радев и председателя на Общинския съвет Димитър Митев. Празникът честитиха още Регионалният исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, НЧ „Зора 1860“, читалища от града. Освен председателят на читалищното настоятелство Иван Благоев, на събитието присъстваха ктиторите Деян Пушкаров и Марин Маринов.

За празника в сградата на читалището бе подредена изложба, свързана с неговата история. Експозицията ще е постоянна. В началото на следващата седмица ще бъде разпространен вестник, посветен на годишнината, съобщи секретарят Ваня Шишкова.

Христо Ботев 1897“ е сред трите читалища в Сливен и общината с най – дългогодишна история. Наред с школата и групата за стари градски песни, в него развива дейност и танцова формация „Престиж“. От месец насам започна работа детски танцов състав с ръководител Десислава Стойкова. 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ФУТБОЛИСТИТЕ НА ОФК "РАКОВСКИ" - КОТЕЛ С ПОРЕДНИ ФУТБОЛНИ ПОБЕДИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРИЯ БЕЛОВА: СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА Е МОЙ ПРИОРИТЕТ

Мария Белова е родена в Сливен. Завършила е право и е работила като експерт в разработването и управлението на европейски проекти. Народен представител в 43-то, 44-то и 45-тото Народно събрание.

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ОТ ПЛАМЕН КРУМОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДС – СЛИВЕН

Драги съграждани, Поздравявам ви с националния празник на България – Трети март! Свободата на Отечеството се роди преди 141 години, на онзи 3 март, когато в малкото градче Сан Стефано

Новини Сливен

ОТИДЕ СЕ АКАД. МЕТОДИЙ ГРИГОРОВ, ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН

Отиде си акад. Методий Григоров. Затова съобщава адв. Минко Стефанов, председател на читалища „Зора“ Скръбна вест ! Почина на 09 юли 2020г.  академик Методий Григоров – почетен гражданин на град